Letselschade door skiongeluk | Letselschade-test

Wat te doen bij letselschade door skiongeluk

Geschreven op 24 februari 2023

Een groot aantal Nederlanders heeft het privilege om op wintersportvakantie te gaan, wat vaak voor volle pistes zorgt. Het wintersportseizoen is nog steeds in volle gang, echter zit het weer niet altijd mee. Op verschillende pistes is dit jaar bijvoorbeeld nepsneeuw gespoten, omdat er niet voldoende natuurlijk sneeuw lag. Hierdoor kan er dit jaar op veel pistes alsnog geskied en gesnowboard worden, al voelt dit voor velen niet hetzelfde. Echter is dit voor vele wintersportliefhebbers geen reden om niet gezellig met zijn alle op wintersport te gaan.

De drukste periode op de piste is veruit de maand februari, aangezien tijdens deze periode de meeste landen vakantie hebben. In zo een drukbevolkt gebied is het wachten op een ongeluk, zeker met de hoge snelheden waarmee van de berg af wordt gesjeesd.

Regels bij het vaststellen van letselschade

Er zijn bepaalde regels welke nageleefd dienen te worden op een piste. Deze zijn vastgesteld door de Internationale Ski Federatie. Het niet naleven van deze regels, in combinatie met de drukte op de piste en de weersomstandigheden op dat moment, wordt meegewogen bij de aansprakelijkheid wanneer iemand in een ongeluk terecht komt en letselschade oploopt. De verschillende richtlijnen en regels worden samengevat in de 10 wintersportgeboden, bekijk deze dus altijd voordat u de piste afglijdt.

Letselschade opgelopen door skiongeluk

Wanneer u letselschade oploopt in het buitenland, zijn ook de regels van dat desbetreffende land geldig. Deze regels kunnen dan ook afwijken van de regels die wij in Nederland gewend zijn. Komt u echter in een ongeluk terecht met een andere Nederlander, dan kan alsnog het Nederlandse aansprakelijkheidsrecht worden toegepast.

Als skiër begeeft u zich in een sportieve situatie, waardoor de aansprakelijkheidsdrempel hoger ligt. Dit komt omdat gevaarlijke situaties op de piste te verwachten zijn, waarbij wordt aangenomen dat u hiervan op de hoogte bent voordat u de piste betreedt. Het is niet onmogelijk om degene die het ongeluk heeft veroorzaakt aansprakelijk te stellen, echter wel ingewikkeld.

Hulp bij een letselschade door skiongeluk

Bent u in een skiongeluk terecht gekomen en heeft u hierbij letsel opgelopen? Neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten om een vrijblijvend advies te ontvangen. U kunt ook de letselschadetest invullen om de kans van slagen van uw zaak, plus de waarschijnlijke hoogte van de letselschadevergoeding, te zien. Daarnaast kunt u ook altijd bellen naar 085 – 500 6400 om onze kosteloze hulp in te schakelen.

« Terug naar het nieuwsarchief