Letsel na ongeval

Letsel

Een verwonding of trauma, ook wel letsel genoemd, ontstaat vaak als gevolg van een ongeval. Dit kunt u bijvoorbeeld oplopen bij een bedrijfsongeval, verkeersongeval, medische fout of ten gevolge van een ander type ongeval. Het opgelopen letsel kan daarbij zowel lichamelijk van aard zijn, als psychisch.

Wanneer het ongeval is veroorzaakt door een derde partij, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval waar u zelf geen schuld aan had, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Echter, omdat letsel in uiteenlopende situaties kan ontstaan en de ernst en vorm ervan een enorme variëteit kent, is het belangrijk om uw letselschade zaak zo sterk mogelijk op te bouwen. De letselschadespecialisten die zijn aangesloten bij Letselschade Test, kunnen u hierbij helpen.

Materiële schade als gevolg van letsel

De schade die als gevolg van opgelopen letsel ontstaat, is onder te verdelen in materiële- en immateriële schade. Materiële schade omvat alle schade die niet direct in geld valt uit te drukken. Denk bijvoorbeeld aan een daling van het inkomen als gevolg van (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid, medische kosten die niet door uw ziektekostenverzekering worden gedekt en reiskosten.

Wanneer u geen ervaring heeft met het opstellen van een letselschade claim, is het waarschijnlijk dat u bepaalde ‘verborgen’ kostenposten over het hoofd ziet. Het is daarom belangrijk dat u zich bij laat staan door een ervaren letselschadespecialist. Deze kan u adviseren en zal altijd doorvragen om zo alle materiële kosten ten gevolge van het ongeval in de letselschade claim op te nemen.

Immateriële schade als gevolg van letsel

Een schadevergoeding als gevolg van opgelopen letsel dat veroorzaakt is door derden, omvat vaak niet alleen materiële schade. Schade die niet direct in geld valt uit te drukken, wordt ook wel immateriële letselschade genoemd. U kunt hierbij denken aan schade die wordt veroorzaakt door psychische klachten, littekens en lichamelijke beperkingen.

Het deel van de letselschadevergoeding dat betrekking heeft op immateriële schade, heet smartengeld. Het berekenen van de hoogte van het smartengeld is een complexe taak, iets dat u niet makkelijk zelf kunt. Letselschade Test kan u doorverwijzen naar gespecialiseerde letselschadebureaus die u hierbij kunnen helpen. Zo weet u zeker dat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Letselschadevergoeding voor het opgelopen letsel

Om een schadevergoeding te claimen voor de gevolgen van het opgelopen letsel, dienen er aan twee belangrijke voorwaarden te worden voldaan. Zo moet vaststaan wie er aansprakelijk is voor het opgelopen letsel. Dit wordt ook wel de schuldvraag genoemd. In bijzondere gevallen kan het voorkomen dat de betrokken partijen het niet eens worden over de schuldvraag, in dit geval moet een rechter uitsluitsel bieden.

De tweede voorwaarde is het aantonen van de causaliteit. Met andere woorden, het moet aangetoond worden dat er een causaal verband (oorzaak-gevolg) is tussen het ongeval en de daaruit voortvloeiende klachten. Aangezien dit niet eenvoudig is, is hulp van een letselschadespecialist hierbij essentieel. De specialisten die zijn aangesloten bij ons netwerk, kunnen u doorverwijzen naar medisch specialisten die de ernst van uw letsel nauwkeurig kunnen vaststellen en de causaliteit kunnen bepalen.

Heeft u letsel opgelopen door toedoen van een ander en wilt u daarvoor een schadevergoeding ontvangen? Wij bezitten een landelijk netwerk aan letselschadespecialisten die (indien gewenst) bij u langskomen om uw zaak met u te bespreken. U kunt contact met ons opnemen en een korte beschrijving geven van uw zaak. Wij zullen u in contact brengen met een specialist die u het best bij uw specifieke zaak past. Dit alles volledig kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast! U kunt contact opnemen via ons contactformulier of u kunt bellen naar 085 – 500 6400.


Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

16 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.3 uit 10 ( Letselschade Test ) - 16 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.3 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina