Schadevergoeding voor whiplash klachten

Whiplash schadevergoeding

Duizenden mensen per jaar lopen een whiplash op als gevolg van een verkeersongeval. Vaak bij een zogenoemde ‘kop-staart’ botsing. De letterlijke vertaling van whiplash vanuit het Engels is ‘zweepslag’. Dit verwijst naar de oorzaak van een whiplash: het hoofd en de nek maken een plotselinge, heftige beweging ten opzichte van de rest van het lichaam.

Echter zijn er ook andere ongevallen dan een verkeersongeval waarbij een whiplash kan ontstaan. Zo zijn er veel gevallen bekend waarbij een vallend voorwerp op iemands hoofd of nek terecht kwam en letsel tot gevolg had. Ook tijdens onverwachte bewegingen gedurende het sporten of door fysiek geweld kan een whiplash ontstaan. Wanneer deze onverwachte beweging van de nek door toedoen van iemand anders wordt gemaakt, is het zeer waarschijnlijk dat u alle letselschade van de whiplash krijgt vergoed.

Smartengeld bij een whiplash

Whiplash schadevergoeding met smartengeld

De onnatuurlijke beweging beschadigt de wervels van de rug en de nek. De beschadigingen belemmeren vaak verschillende functies van het menselijk lichaam. Spieren en zenuwen kunnen hierdoor ernstig geforceerd raken. Zeer geregeld komt letselschade die voortvloeit uit een whiplash in aanmerking voor een schadevergoeding. Ook maken slachtoffers van een whiplash vaak kans op het verkrijgen van smartengeld.

Klachten bij een whiplash

De klachten die u ervaart bij een whiplash zijn voor u en voor anderen rondom u niet te zien. Dit leidt nogal eens tot frustraties van beide kanten. De symptomen die u ervaart bij een whiplash lopen uiteen van misselijkheid, hoofdpijn, pijn in de nek, duizeligheid, minder goed zicht, vermoeidheid, mindere bewegingsvrijheid van de nek tot pijn in de schouders, bovenrug en armen.

Wanneer u vermoedt dat u een whiplash heeft opgelopen, kunt u het best direct een letselschadespecialist inschakelen.

Aansprakelijk stellen

Voordat u de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen, moet wettelijk worden erkend dat de veroorzakende partij schuldig is bevonden aan het toebrengen van het lichamelijke letsel. Dit kan zonder hulp van een letselschadespecialist een moeilijke opgave zijn. Dit, omdat het aantonen van een whiplash medisch gezien niet mogelijk is. Zo zijn er bij een whiplash geen afwijkende zaken te zien op scans en röntgenfoto’s. Een specialist van Letselschade Test kan u van advies voorzien om toch aantoonbaar bewijs te verkrijgen via een medisch deskundige.

Whiplash schadevergoeding

Wanneer u de veroorzakende partij aansprakelijk wilt stellen voor uw whiplash, dan kunt u eenvoudig en snel de hulp van onze letselschadespecialisten inschakelen. Hierbij loopt u vaak geen enkel financieel risico, omdat alle kosten van juridische hulp vaak op de tegenpartij te verhalen is. U kunt voor vrijblijvend en gratis advies contact opnemen via ons online contactformulier.

Wij voorzien u van advies hoe u het traject van een letselschade claim in gang kunt zetten. Veel letselschadebureaus zijn aangesloten bij Letselschade Test en zodoende kunnen wij u altijd vrijblijvend in contact brengen met één van deze bureaus. Ook kunt u voor een directe indicatie de onderstaande korte test doen om te zien of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding en/of smartengeld.


Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

21 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.1 uit 10 ( Letselschade Test ) - 21 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.1 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina