Gratis hulp bij letselschade

Gratis hulp bij letselschade

Een slachtoffer met letselschade moest tot 1987 de kosten van rechtshulp zelf dragen. Dat wil zeggen dat de kosten van inschakeling van een belangenbehartiger maar ook alle overige kosten voor eigen rekening van het slachtoffer kwamen. Dit belemmerde voor veel slachtoffers de gang naar deskundige juridische hulp bij letselschade.

Hulp bij letselschade vaak onhaalbaar voor slachtoffer

Voor het slachtoffer bestond zo een onredelijke situatie. Deze werd in de discussie over zijn of haar letselschade geconfronteerd met een deskundige tegenpartij, de verzekeraar. Die had alle deskundigheid in huis om de aansprakelijkheid te kunnen beoordelen en de schade vast te stellen. Het slachtoffer daarentegen was in de regel echter een leek en zou het in de discussie met die deskundige verzekeraar tegen hem afleggen. Wanneer het slachtoffer zich wilde voorzien van gelijkwaardige deskundige bijstand, dan zou deze daar de kosten zelf van moeten dragen. Om die reden werd daar veelal van afgezien en ‘profiteerden’ verzekeraars meer dan eens van de ondeskundigheid van het slachtoffer.

Verandering

Gelukkig kwam daar in 1987 verandering in. Toen oordeelde de Hoge Raad dat de kosten van rechtshulp voor zover gemaakt tot aan een juridische procedure, als schade voor vergoeding in aanmerking kwamen. Die kosten van rechtshulp, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten, komen sindsdien dus ten laste van de aansprakelijke verzekeraar als een onderdeel van de totale schade die moest worden vergoed. Toen op 1 januari 1992 het Burgerlijk Wetboek werd gewijzigd, is dit in de wet opgenomen in art. 6:96 BW.

Letselschade hulp vergoed

Vanaf dat moment kunnen de kosten van inschakeling van een belangenbehartiger, die dan wel redelijk dienen te zijn qua omvang, als schade worden verhaald op de aansprakelijke partij, in de regel een verzekeraar. Een absolute verbetering, want hierdoor staat tegenwoordig voor ieder slachtoffer de weg vrij naar professionele juridische hulp bij letselschade.

Bij Letselschade Test bent u verzekerd van gratis hulp bij letselschade. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om uw zaak aan ons voor te leggen. Wij zullen u namelijk altijd van een passend advies voorzien, ook wanneer wij u niet zelf van dienst kunnen zijn. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 085 – 500 6400 of maak gebruik van ons online contactformulier.

Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

26 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.1 uit 10 ( Letselschade Test ) - 26 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.1 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina