Schadevergoeding letselschade na bedrijfsongeval

Letselschade bedrijfsongeval

Als een ongeval plaatsvindt als gevolg van (of tijdens) het werk, dan spreken we van een bedrijfsongeval. Bedrijfsongevallen of arbeidsongevallen kunnen ontstaan door het werken met zware objecten, het werken met chemische stoffen, het werken met gevaarlijke machines en gereedschappen, enzovoorts. We spreken van letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval indien bij hier letsel bij is ontstaan. Indien u hier een letselschadevergoeding voor wilt ontvangen, is het noodzakelijk aan te tonen wie er aansprakelijk is voor het veroorzaken van het bedrijfsongeval.

Werkgever vaak aansprakelijk bij een bedrijfsongeval

Voor elke vorm van letselschade die de werknemer gedurende de uitoefening van zijn functie oploopt, is de werkgever in beginsel aansprakelijk. Wanneer het letsel voort is gekomen uit roekeloos gedrag, opzet of als de werkgever kan aantonen dat alle veiligheidsverplichtingen zijn nagekomen, dan is de werkgever uiteraard niet aansprakelijk. In dergelijke gevallen is de werknemer meestal zelf aansprakelijk voor het bedrijfsongeval en het eventueel hieruit voortgekomen letsel.

Uw werkgever aansprakelijk stellen

Uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw opgelopen letsel kan vervelende situaties met zich meebrengen. Echter is zelf opdraaien voor uw letselschade in veel gevallen ook geen optie, omdat u er dan financieel flink op achteruit kan gaan door het maken van extra kosten en/of het missen van inkomen. Toch kunt u uw letselschade claimen zonder daarbij de verhouding tussen u en uw werkgever daarbij te verslechteren. Wij helpen u daar graag bij.

Melden bedrijfsongeval bij Arbeidsinspectie

Wanneer er bij een bedrijfsongeval letsel is opgelopen, is de werkgever verplicht het bedrijfsongeval te melden bij de Arbeidsinspectie. Laatstgenoemde zal vrijwel altijd een onderzoek starten om de aanleiding van het bedrijfsongeval te achterhalen aan de hand van het interne rapport dat de werkgever heeft opgesteld. Indien de werkgever aansprakelijk wordt gehouden, kan de Arbeidsinspectie een proces-verbaal opmaken en een boete opleggen. Dit proces-verbaal kan vervolgens als bewijslast dienen bij de afhandeling van de letselschade claim.

Vergoeding bij letselschade bedrijfsongeval

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een bedrijfsongeval met letselschade, dan kunt u contact opnemen met een van onze letselschadespecialisten. Zij zullen u altijd gratis en vrijblijvend advies verstrekken over het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Ook hierna blijft onze hulp voor u gratis, wij geven u graag advies welk letselschadebureau u het best kunt bijstaan in het verhalen van de letselschade van het bedrijfsongeval. Ook kunt u geheel anoniem onze onderstaande test uitvoeren om direct te bepalen of u in aanmerking komt!


[beoordeel-content]

Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

18 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.6 uit 10 ( Letselschade Test ) - 18 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.6 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina