Schadevergoeding bij letselschade na verkeersongeval claimen

Letselschade verkeersongeval

Betrokken raken bij een verkeersongeval is altijd vervelend. Zeker wanneer u hier letselschade aan overhoudt. Het meest voorkomende letsel bij een verkeersongeval is een whiplash. Wanneer u zelf geen schuld hebt aan het ongeval, heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding.

Voordat u uw letselschade na een verkeersongeval kunt claimen, dient u wel het causale verband (oorzaak – gevolg) tussen uw letsel en het verkeersongeval aan te kunnen tonen. Eveneens is het belangrijk dat wordt vastgesteld wie de veroorzaker of de verantwoordelijke voor het ongeval is. Mocht het niet geheel duidelijk zijn wie er verantwoordelijk is voor het veroorzaken van het verkeersongeval of bestaat er onenigheid over de schuldvraag, dan kan een aansprakelijkheidstest uitkomst bieden. Letselschade-test kan u hulp bieden met het vinden van een letselschadebureau dat gespecialiseerd is in het afhandelen van letselschade na een verkeersongeval.

Automobilist hoofdverantwoordelijke bij letselschade na verkeersongeval

Letselschade verkeersongeval of auto ongeval claimenIn Nederland genieten ongemotoriseerde deelnemers aan het verkeer, zoals een fietser of voetganger, extra rechtsbescherming wanneer zij betrokken raken bij een verkeersongeval en hierbij letsel oplopen. Zo is bijvoorbeeld een automobilist tenminste voor 50% verantwoordelijk voor de schade die door hem of haar is aangericht bij een fietser. Dit, zelfs als de automobilist niet verantwoordelijk is voor het veroorzaken van het auto ongeval. Bent u dus betrokken geraakt bij een fietsongeval? Dan is het zeer waarschijnlijk dat u recht heeft op een schadevergoeding, ook als u (deels) schuld heeft aan het veroorzaken ervan.

Wat te doen bij een verkeersongeval

Bij een aanrijding of een ander verkeersongeval is het van belang om alles omtrent het ongeval goed bij te houden. Door alles te noteren maakt u het claimen van uw letselschade een stuk eenvoudiger. Denk bij het noteren aan zaken als: foto’s maken direct na het ongeval, plaats van het ongeval, wie waren erbij betrokken, hoe gebeurde het ongeval, zijn er getuigen, welke klachten heeft u en of u direct naar de dokter of het ziekenhuis bent gegaan.

De volgende stap richting een schadevergoeding na uw aanrijding is het aansprakelijk stellen van degene die schuldig is aan het veroorzaken van het verkeersongeval. Dit doet u door een aangetekende brief te versturen waarin u duidelijk aangeeft dat u die persoon verantwoordelijk houdt voor uw letselschade. Hiernaast geeft u ook exacte omschrijving van het ongeval (wat, wanneer en waar) en waarom u vindt dat die persoon aansprakelijk is.

De laatste belangrijke stap is het in kaart brengen van uw schade. Zowel materiële als immateriële schade. Denk hierbij aan het bewaren van betalingsbewijzen van de schade die een gevolg is van de aanrijding of botsing. Stel een overzicht op van alle schade die u heeft geleden.

Bewijslast verzamelen

Het verzamelen van bewijsstukken als een duidelijk ingevuld schadeformulier, verslagen van de politie of foto’s van de plaats van het verkeersongeval, kan u onmogelijk worden gemaakt doordat u niet in staat bent door het letsel dat u heeft opgelopen. In dit geval kunnen letselschadespecialisten u helpen de benodigde bewijsstukken te verzamelen.

Gratis hulp bij letselschade

Wilt u een schadevergoeding claimen voor het letsel dat u bij een verkeersongeval? Wij staan altijd voor u klaar om u van vrijblijvend en gratis advies te voorzien. Tevens kunnen wij u advies geven bij welk letselschadebureau u het beste af bent in uw specifieke geval. Ook dit is slechts een advies en het staat u vrij om uw zaak elders onder te brengen. Bent u geïnteresseerd in een directe indicatie van uw kansen om een letselschadevergoeding te verkrijgen? Doe dan nu onze korte test of neem gratis en vrijblijvend contact op!


Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

20 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.7 uit 10 ( Letselschade Test ) - 20 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.7 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina