Letselschade na ongeluk in privé situaties

Letselschade in privé sfeer

Ook in privé sfeer kunt u letselschade oplopen. Hierbij kunt u denken aan ongevallen in de relationele sfeer, ongevallen tijdens sport en spel, ongevallen in en om het huis en ongevallen waarbij dieren betrokken zijn.

Aansprakelijkheid dieren

Wanneer een dier (bijvoorbeeld een hond) iemand letsel toebrengt door een beet, is haast altijd de eigenaar aansprakelijk. Vaak zal de eigenaar een zogenaamde aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten om dergelijke schade te vergoeden. Enkele voorbeelden van letselschade als gevolg van dierlijk gedrag zijn:

  • U raakt gewond bij een verkeersongeval dat is veroorzaakt door een dier.
  • U wordt gebeten door een dier.
  • U raakt gewond door onverwacht gedrag van een dier.

Letselschade door sport en spel

U kunt ook letselschade oplopen als gevolg van sport- en spelsituaties. Wanneer dit het geval is, dan is veelal sprake van onrechtmatig handelen of onvoorziene gedragingen. Hierbij kunt u denken aan het handelen van de ‘tegenpartij’ dat in grove strijd is met de spelregels of zelfs het opzettelijk toebrengen van letsel uit frustratie of onvrede. In dergelijke gevallen maakt u als slachtoffer een aanzienlijke kans op het ontvangen van een schadevergoeding. Hieromtrent zijn reeds vele gerechtelijke uitspraken uitgevoerd waarbij slachtoffers hun claim toegekend hebben gekregen.

Heeft u letselschade opgelopen in de privé sfeer? Onze letselschadespecialisten helpen u graag om de situatie op een nette en correcte manier af te wikkelen. Geheel gratis en vrijblijvend zullen zij u voorzien van advies. Wilt u direct weten of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Doe dan nu de onderstaande test!


Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

10 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.1 uit 10 ( Letselschade Test ) - 10 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.1 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina