Fietsongeluk met letselschade als gevolg

Fietsongeluk

In fietsland Nederland stappen op een doordeweekse dag ruim 5 miljoen Nederlanders op de fiets en maken zij gezamenlijk zo’n 14 miljoen fietsritten. Ondanks dat het vaak goed gaat, kunt u zich indenken dat er met zoveel fietsers op de weg nogal wat fietsongelukken plaatsvinden, waarbij een fietser in botsing komt met een gemotoriseerd voertuig. Het vervelende bij een dergelijk fietsongeluk is dat de kans op ernstig letsel aanzienlijk is. De kwetsbaarheid van fietsers uit zich bij een fietsongeval vaak in botbreuken, hoofd- en hersenletsel.

Beschermde status bij fietsongeluk

Vanwege de grote kans op letsel heeft de regering maatregelen genomen om het aantal fietsongelukken zo laag mogelijk te houden. Zo bezit de fietser een beschermde status in het verkeer. Het komt er op neer dat een fietser te allen tijde recht heeft op tenminste een vergoeding van 50% van zijn/haar letselschade, zelfs als de fietser zelf schuld heeft aan het veroorzaken van het fietsongeval. Wanneer u betrokken bent geraakt bij een fietsongeluk, loont het dus altijd om een letselschadespecialist in te schakelen! Het is zelfs zo dat wanneer u zich als fietser niet aan de verkeersregels houdt, u nog steeds tenminste 50% van uw letselschade kunt claimen. Gemotoriseerde verkeersdeelnemers dienen namelijk rekening te houden met de kwetsbaarheid van fietsers in het verkeer.

Gratis hulp bij letselschade na fietsongeluk

De hulp van onze letselschadespecialisten kunt u altijd zonder risico inschakelen. Onze hulp is voor u namelijk altijd gratis! Zelfs wanneer wij uw belangen behartigen en u blijkt uiteindelijk toch geen recht te hebben op een vergoeding, brengen wij geen kosten in rekening. Zo loopt u geen enkel financieel risico als u zich laat vertegenwoordigen door onze letselschadespecialisten. U kunt ons altijd vrijblijvend om advies vragen aangaande uw fietsongeluk of ieder ander type ongeval!

Vergoeding fietsongeluk

Wanneer u letsel oploopt bij een fietsongeval, is de kans groot dat u last heeft van de financiële gevolgen hiervan. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de medische kosten die u maakt, de hulp die u ontvangt in en rond het huis en het verlies aan arbeidsvermogen. Hiernaast zijn er nog vele andere schadeposten die allen inzichtelijk dienen te worden gemaakt voor het claimen van een schadevergoeding. Een complete letselschadeberekening maken is geen eenvoudige taak. Maar onze ervaren specialisten weten als geen ander welke schadeposten er in uw situatie kunnen worden geclaimd. Zo bent u ervan verzekerd dat alle financiële gevolgen vergoed zullen worden. Tevens heeft u bij een fietsongeluk in veel gevallen recht op een vergoeding voor het leed dat u heeft ervaren in de vorm van smartengeld.

Claim schadevergoeding na fietsongeluk

Kosteloze hulp ontvangen bij het claimen van uw letselschade na een fietsongeval? Onze letselschadespecialisten staan altijd voor u klaar! Leg uw zaak telefonisch aan ons voor en ontvang altijd een gratis en vrijblijvend advies! Als u een haalbare zaak lijkt te hebben, komen wij bij u thuis op bezoek om uw zaak uitvoerig met u te bespreken (uiteraard alleen wanneer dit gewenst is). Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 500 6400.

Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

56 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 10 uit 10 ( Letselschade Test ) - 56 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 10 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina