Letselschade claimen voor schadevergoeding

Letselschade claimen

Indien u te maken heeft met letselschade is het verstandig om een letselschade claim in te dienen. Dit, om de door u geleden schade te claimen bij uw tegenpartij. Letselschade claimen doet u om zelf volledig kosteloos te worden gesteld voor de gevolgen van een ongeval. Wanneer u immers te maken heeft gehad met een ongeval op het werk, een verkeersongeval of een medische fout is de kans groot dat u hiermee een bepaalde periode niet heeft kunnen werken en extra kosten heeft moeten maken. Deze kosten kunnen desgewenst kosteloos en vrijblijvend inzichtelijk worden gemaakt door één van de bij ons aangesloten letselschadespecialisten.

Hoe gaat het indienen van een letselschade claim in de praktijk:

1. Claim neerleggen bij de tegenpartij

Eerst dient de tegenpartij op de hoogte te worden gesteld van de door u opgelopen schade. Vaak wordt hiertoe de verzekering van uw tegenpartij aangeschreven. In dit stadium is het nog niet noodzakelijk om een exacte berekening te hebben van de door u geleden schade.

2. Eisen van een voorschot op uw claim

Om te voorkomen dat u in financiële problemen komt, kunt u een voorschot vragen op de door u ingediende letselschade claim. In vrijwel alle gevallen is de tegenpartij bereid om een voorschot naar u over te maken. Vaak geschiedt dit nog voor een definitieve berekening is gemaakt van de letselschade. In de praktijk blijkt dat de steun van een letselschadespecialist u kan helpen bij het sneller verkrijgen van een voorschot. Alle van de bij ons aangesloten letselschadespecialisten kan u bijstaan in dit proces.

3. Berekening letselschadevergoeding

Bij de daadwerkelijke berekening van uw letselschade zijn veel diverse factoren van belang. Zo dient er niet alleen gekeken worden naar de kosten die u tot dusver heeft gehad, maar ook naar de gevolgen voor uw toekomst. Voor de daadwerkelijke berekening van de door uw letselschade claim is het dan ook raadzaam om een letselschadespecialist te raadplegen. Indien u contact met ons opneemt zullen wij u in contact brengen met de dichtstbijzijnde en bij ons aangesloten specialist.

4. Indienen letselschade claim

Wanneer de door u opgelopen letselschade volledig in kaart is gebracht en is onderbouwd, kan de letselschade claim worden ingediend bij uw tegenpartij. Uiteraard is de sterkt van uw onderbouwing van groot belang bij de daadwerkelijke toekenning van uw letselschade claim. Samen met uw letselschadespecialist kunt u de benodigde bewijzen verzamelen zoals het verzamelen van de medische onderzoeken en het correct toepassen van de geldende regels en wetten.

5. Afwikkeling van uw claim

Nadat u in de correspondentie met uw tegenpartij tot een akkoord bent gekomen over de hoogte van uw letselschade claim is het tijd om de vergoeding daadwerkelijk te claimen. Om tot het gewenste akkoord te komen is het echter wel belangrijk om in de voorgaande stap, gezamenlijk met de letselschadespecialist, een realistische claim in te dienen. Tevens kan de letselschadespecialist u vakkundig adviseren bij de te hanteren strategie bij een eventueel tegenvoorstel.

Wilt u ook uw letselschade claimen? Wanneer u contact met ons opneemt kunnen onze letselschadespecialisten u geheel kosteloos op weg helpen bij het opzetten van de claim. Zij zullen er gezamenlijk met u zorg voor dragen dat u daadwerkelijk de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Uiteraard kunt u ook met andere vragen altijd bij ons terecht.


Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

15 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.4 uit 10 ( Letselschade Test ) - 15 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.4 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina