Hoogte van te verkrijgen schadevergoeding berekenen

Letselschadevergoeding verkrijgen

Als u aan een ongeval lichamelijk of geestelijk letsel overhoudt, dan komt u in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Enkele voorbeelden van typen ongevallen zijn: een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout of ongeval in de privé sfeer. Het letsel dat u heeft opgelopen kan tijdelijk, langdurig of zelfs blijvend van aard zijn.

Afhankelijk van het door u geleden letsel kan de financiële schadevergoeding, ter compensatie, aanzienlijk oplopen. Stel dat u bijvoorbeeld door een ongeval (deels) arbeidsongeschikt bent geraakt dan loopt u niet enkel uw salaris mis, maar tevens kan uw arbeidsongeschiktheid u beperken in eventuele carrièremogelijkheden. Ook kan het mislopen van een auto van de zaak een behoorlijk financieel gemis zijn. Ook hiervoor kunt u een schadevergoeding claimen. Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden.

Wie is aansprakelijk voor uw letselschade?

Letselschadevergoeding claimenNa een ongeval zal moeten worden aangetoond wie er schuld heeft aan het veroorzaken van de door u geleden letselschade. In sommige gevallen is dat gemakkelijk aantoonbaar of komt de ‘dader’ hier zelf voor uit. Helaas ontstaan er echter in de meeste gevallen discussie over de schuldvraag of de mate waarin schuld wordt geaccepteerd. Een correcte afwikkeling van de schuldvraag is van groot belang voor een snelle afhandeling van uw zaak en het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Kan het geschil tussen u en de veroorzaker van uw letsel niet onderling worden opgelost, dan dient bijvoorbeeld een rechter de beslissing te nemen over wie er in welke mate schuld heeft aan het ongeval en de geleden letselschade.

Aantonen van causaal verband

Met een causaal verband wordt de link (oorzaak-gevolg) bedoeld die bestaat tussen het door u opgelopen letsel en de aanwijsbare reden voor het ontstaan van dit letsel. Het causale verband tussen uw gezondheidsklachten en het ongeval is vaak niet heel eenvoudig aan te tonen, maar is wel noodzakelijk bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Onze letselschadespecialisten kunnen u, gratis en vrijblijvend, van zeer waardevol advies voorzien.

Medisch bewijs

Als het causale verband is aangetoond, dan volgt de volgende stap in het proces: er moet worden vastgesteld welke omvang het door u opgelopen lichamelijke of geestelijke schade heeft. Om dit vast te kunnen stellen dient een medisch specialist grondig onderzoek uit te voeren en de resultaten te verwerken in een rapport. Echter is het in sommige gevallen zelfs voor iemand met uitgebreide medische expertise lastig om een juiste diagnose te stellen. Wanneer u bijvoorbeeld een ongeluk met een auto heeft gehad en u hier een whiplash aan heeft overgehouden, dan is vaak door geen enkele medisch specialist vast te stellen hoeveel hinder u hiervan ondervindt. Dit komt doordat een whiplash niet zichtbaar is op een röntgenfoto. De medisch specialist zal in dit geval een beroep moeten doen op zijn ervaring om een correcte diagnose te stellen.

Claimen van een letselschadevergoeding

Nadat aansprakelijkheid, causaal verband en de omvang van uw gezondheidsklachten zijn aangetoond, kan worden vastgesteld in hoeverre uw gezondheidsklachten u op financieel gebied schade toebrengen. Gekeken wordt naar alle mogelijke posten waarop u financieel verlies lijdt. Naast inkomensverlies zijn er, zoals reeds eerder beschreven, nog tal van andere redenen om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen. Voor elk van deze zaken zal apart worden bepaald of u wel of geen recht heeft op een letselschadevergoeding.

Bent u benieuwd of u recht heeft op een letselschadevergoeding of wilt u de hoogte van een eventuele claim laten berekenen? Neem dan vandaag nog, geheel gratis en vrijblijvend, contact op met een van onze letselschadespecialisten. Ook zou u zelf alvast kunnen testen of u in aanmerking komt voor een vergoeding door gebruik te maken van de door ons ontwikkelde Letselschade Test.


Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

22 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.5 uit 10 ( Letselschade Test ) - 22 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.5 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina