Schadevergoeding aanvragen voor ongeval op het werk

Ongeval op het werk

Indien u als werknemer een ongeval op het werk overkomt, bestaat er een reële kans dat uw werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van dit ongeval. Werknemers dienen namelijk, in de breedste zin van het woord, te worden beschermd tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. De werkgever dient daarom zoveel mogelijk maatregelen te nemen om er voor te zorgen dat het risico op een bedrijfsongeval zo klein mogelijk is.

Ter voorkoming van een ongeval op het werk dient de werkgever te inventariseren wat de risico’s van de werkzaamheden zijn en op welke wijze deze risico’s zoveel mogelijk kunnen worden ingeperkt. Hierbij zijn veiligheidsmaatregelen, voldoende instructies en toezicht van belang om het risico op een ongeval op het werk te minimaliseren.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval

Indien een werknemer tijdens de uitvoering van de werkzaamheden een ongeval overkomt met ziekenhuisopname, blijvend letsel of overlijden tot gevolg, dan dient de werkgever het ongeval te melden bij de inspectie SZW. De werkgever is aansprakelijk voor het ontstaan van een ongeval op het werk indien op enige wijze een verwijt valt te maken waardoor het ongeval op het werk heeft kunnen ontstaan.

In de praktijk is vrijwel altijd de werkgever aansprakelijk voor een ongeval op het werk. Na het ongeval dient u de werkgever aansprakelijk te stellen. De werkgever dient vervolgens aan te tonen dat hij heeft voldaan aan de zorgplicht, dat wil zeggen dat hij er zoveel mogelijk aan heeft gedaan om een ongeval op het werk te voorkomen. Mocht de werkgever toch ergens een verwijt te maken zijn, dan ligt de aansprakelijk van het ongeval op het werk bij hem.

Letselschade na ongeval op het werk

Wanneer de aansprakelijkheid duidelijk is, dient de werkgever uw letselschade te vergoeden. Wel moet u kunnen bewijzen dat het opgelopen letsel in verband staat met het ongeval op het werk. Door u te laten onderzoeken door een huisarts, op de Spoedeisende Hulp of door een specialist, bouwt u een medisch dossier op, waardoor de relatie tussen het ongeval en uw klachten vast komt te liggen.

Normaal gesproken is de werkgever verzekerd voor bedrijfsongevallen en zal de verzekeringsmaatschappij de behandeling van de zaak op zich nemen. Nadat aansprakelijkheid voor het ontstaan van het ongeval op het werk is erkend, dient de (verzekeringsmaatschappij van) de werkgever de hieruit voortvloeiende schade te vergoeden.

Advies en gratis juridische hulp

Uiteraard kan Letselschade Test u adviseren indien u een ongeval op het werk is overkomen. Wij bieden u juridische hulp bij het aansprakelijk stellen van de werkgever, het berekenen van uw letselschade en het verder afhandelen van uw zaak. Dit is voor u kosteloos, want onze kosten dienen te worden vergoed door de aansprakelijke partij.

Neemt u gerust contact met ons op en leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor via het telefoonnummer 085 – 500 6400 of vul ons online contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

20 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.3 uit 10 ( Letselschade Test ) - 20 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.3 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina