Letselschade | Bijstand van Letselschade Test

Letselschade, wat houdt het in?

Snel uw letselschade claimenLetselschade laat zich het best omschrijven als: ‘schade welke intreedt als gevolg van een verwonding, kwetsuur, ongemak of leed’. Deze schade kan zowel lichamelijk (denk hierbij onder andere aan een whiplash) als geestelijk van aard zijn.

Letselschade kan bijvoorbeeld voortkomen uit een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een misdrijf of een medische fout. Wanneer u buiten uw eigen schuld om letsel oploopt en daar schade van ondervindt, dan bestaat er een reële kans dat u aanspraak maakt op een letselschadevergoeding.

Arbeidsongeschiktheid, hoge rekeningen of psychische klachten

Geconfronteerd worden met letsel is vaak uitermate ingrijpend, zowel voor de direct betrokkene als voor zijn of haar omgeving. Letselschade kan financieel eveneens een enorme impact teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid of torenhoge ziekenhuisrekeningen. Ook psychische klachten zijn een veelvoorkomende bron van schade als gevolg van toegebracht letsel.

Wanneer u betrokken bent geweest bij een ongeval en ten gevolge hiervan letselschade heeft opgelopen, dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk medische expertise inschakelt. Een medisch specialist kan immers vaststellen welk letsel u heeft opgelopen en in hoeverre u hiervan hinder kunt blijven ondervinden in de toekomst. Deze vaststelling is essentieel voor een correcte afhandeling; zowel medisch als financieel.

Smartengeld bij immateriële letselschade

Naast een vergoeding voor de geleden materiële schade (bijvoorbeeld een ziekenhuisrekening), bestaan er in Nederland ook vergoedingen voor geleden immateriële schade. Dit deel van een letselschadeclaim wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld maakt geregeld onderdeel uit van de letselschadevergoeding.

Letselschade claimen

Iemand die letselschade heeft opgelopen ten gevolge van een ongeval, heeft vaak al genoeg aan zijn of haar hoofd. Om deze reden vinden wij het ook onze taak om zoveel mogelijk zorgen weg te nemen bij het slachtoffer. Waar mogelijk staan wij het slachtoffer bij en zorgen dat zij optimaal worden gecompenseerd voor hun leed. Voor gratis en vrijblijvend advies kunt u in contact treden met een van onze letselschadespecialisten door ons online contactformulier in te vullen of te bellen naar 085-500 6400.


Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

16 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.6 uit 10 ( Letselschade Test ) - 16 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.6 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina