Aansprakelijkheid erkend bij letselschade

Aansprakelijkheid erkend

Ondanks dat letselschade op veel manieren kan ontstaan door toedoen van een ander, wil dat zeker niet zeggen dat in alle gevallen de schade door die ander behoort te worden vergoed. Dat is namelijk alleen het geval wanneer die ander aansprakelijk is voor het veroorzaken van het ongeval.

Aansprakelijk zijn zonder schuld

Wanneer de aansprakelijk erkend is, wil dit niet altijd zeggen dat deze persoon schuldig is. Je kunt immers aansprakelijk zijn voor schade die je niet opzettelijk hebt veroorzaakt. Je kunt zelfs aansprakelijk zijn voor schade waar je helemaal geen schuld aan hebt. Die aansprakelijkheid wordt ook wel risicoaansprakelijkheid genoemd; er valt jou als persoon niets te verwijten én toch zul je de schade moeten vergoeden.

Of je aansprakelijk bent voor de gevolgen van een ongeval is geregeld in wetgeving en jurisprudentie, ook wel rechtspraak genoemd. De wetgeving omtrent de aansprakelijkheid verschilt per type ongeval en kan soms verwarrend zijn. Een aansprakelijkheidsonderzoek kan in dat geval uitkomst bieden.

Aansprakelijkheid erkend, wat nu?

Als na het ongeval de aansprakelijkheid erkend is door de tegenpartij, dan betekent dit dat u recht heeft op juridische bijstand bij het verhalen van uw letselschade. Zo kunt u zich kosteloos laten bijstaan door een professioneel letselschadebureau, zodat u er zeker van bent dat u de maximale schadevergoeding ontvangt en u geen financieel verlies zult lijden.

Het is aan te raden dit in een zo vroeg mogelijk stadium te doen. Hierdoor voorkomt u dat het afwikkelen van uw zaak onnodig lang duurt. Tevens nemen onze specialisten u dan zoveel mogelijk zorgen uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.

Gratis juridische bijstand inschakelen

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval en is de aansprakelijkheid erkend? Leg dan uw zaak vrijblijvend aan ons voor. U zit nergens aan vast en wij geven u direct een eerlijk advies. U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085 – 500 6400 of vul ons online contactformulier in.

Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

25 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.2 uit 10 ( Letselschade Test ) - 25 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.2 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina