Kop-staartbotsing | Ongeluk auto van achter aangereden

Kop-staartbotsing

In Nederland vinden er dagelijks meerdere kop-staartbotsingen plaats. Er is geen ander type verkeersongeval dat meer letselschade veroorzaakt dan een kop-staartbotsing. Met een schatting van ongeveer 30.000 van dit type ongevallen, is dit veruit de meest voorkomende vorm van verkeersongevallen. De reden dat er zoveel letselschade ontstaat bij een kop-staartbotsing, zit hem in het feit dat er zeer snel rug- en nekletsel ontstaat bij dit type ongeval. De snelheid waarbij de kop-staartbotsing ontstaat is vanzelfsprekend van invloed op hoe snel er letsel ontstaat bij de personen in het voorste voertuig. Echter is de kans op letselschade bij een kop-staartbotsing met lage snelheid nog altijd nadrukkelijk aanwezig.

Letsel bij kop-staartbotsing

Zoals eerder al vermeld, ontstaat er het vaakst letsel aan de nek en de rug. Hierbij is een whiplash veruit het meest voorkomende letsel. Het oplopen van een whiplash komt in sommige gevallen niet direct na de kop-staartbotsing aan het licht. Zo kunnen de klachten pas in de periode na het verkeersongeval duidelijk worden. Ook symptomen van andere typen letsel kunnen zich pas na enkele dagen (of zelfs weken) manifesteren bij het slachtoffer. Het aantonen dat uw klachten het gevolg zijn van de kop-staartbotsing kan, zeker bij een whiplash, een ingewikkeld traject zijn. Naast het rond krijgen van de aansprakelijkheid moet namelijk worden aangetoond dat uw klachten en beperkingen direct verband houden met het ongeval, voordat u een schadevergoeding kunt claimen voor de gevolgen van het verkeersongeval.

Aansprakelijkheid aantonen na kop-staartbotsing

In de regel is in bijna alle gevallen van een kop-staartbotsing de persoon die met zijn voertuig achterop rijdt, aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeval. Toch kan het zo zijn dat deze persoon niet aansprakelijk is. Zo is deze niet aansprakelijk wanneer het voorste voertuig zonder reden remt. Tevens is deze niet aansprakelijk wanneer het voorste voertuig vlak voor het ongeval van baan is gewisseld. In andere situaties is de persoon die het achterste voertuig bestuurt bijna altijd aansprakelijk.

Van achter aangereden, wat nu?

U bent van achter aangereden en vraagt zich af wat u moet doen. Na de eerste afhandeling van de kop-staartbotsing, waarbij iedere betrokkene is behandeld voor het eventueel merkbare letsel, is het voor de verdere afhandeling belangrijk dat er foto’s worden gemaakt van het ongeval en getuigen worden verzameld. Dit vereenvoudigt het proces om de aansprakelijkheid aan te tonen aanzienlijk.

Het loont altijd om professionele hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. De expertise van onze specialisten zorgt er namelijk voor dat u volledig schadeloos wordt gesteld. Tevens zullen zij u zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen, waardoor u zich kunt richten op het herstellen van uw letsel.

Gratis hulp na een kop-staartbotsing

Onterecht denken mensen dat juridische hulp van een letselschadespecialist een groot financieel risico is. Niets is minder waar! Wij helpen u namelijk volledig kosteloos. Dit komt omdat onze kosten eveneens worden verhaald op de aansprakelijke partij en wij geen extra vergoeding aan u vragen. Zelfs wanneer het door onvoorziene omstandigheden uiteindelijk niet lukt om een vergoeding te claimen, blijft onze hulp gratis. U loopt dus geen enkel financieel risico!

Wilt u gratis hulp ontvangen van onze specialisten? Vul ons contactformulier in of bel ons tijdens kantoortijden op ons telefoonnummer: 085 – 500 6400.

Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

8 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.6 uit 10 ( Letselschade Test ) - 8 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.6 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina