Letselschade Nieuws

Waarschuwing voor inspecteur gezondheidszorg

Geschreven op 18 juni 2014Waarschuwing voor inspecteur gezondheidszorg | Letselschade Test

De inspecteur voor de gezondheidszorg die verantwoordelijk was in de letselschade zaak van Jansen Steur, heeft een waarschuwing gekregen van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. De tuchtrechter stelde deze maatregel omdat de inspecteur geen onderzoek naar het dossier van Jansen Steur had gedaan, terwijl dit wel van hem verwacht werd. Jansen Steur werd verdacht van 21 strafbare feiten en werd veroordeeld tot 3 jaar onvoorwaardelijke celstraf voor onder andere het miskennen van de zorgplicht.

Medische letselschade

Letselschade Test schreef al eerder over de letselschade claim tegen Jansen Steur. Ondertussen heeft de toenmalige neuroloog een beroepsverbod opgelegd gekregen en is hij veroordeeld voor het benadelen van de gezondheid van meer dan tweehonderd patiënten. Op 24 februari 2014 is Jansen Steur in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Tot op heden is er nog geen nieuwe uitspraak in de zaak.

Inspecteur voor de gezondheidszorg

De toenmalige neuroloog ging in een kliniek in Duitsland werken, waar hij zijn medicijnverslaving verzweeg. Toen dit bij de inspecteur aan het licht kwam, heeft deze geen maatregelen genomen. Ook heeft hij geen onderzoek gedaan naar het dossier van Jansen Steur, wat een van de voorwaarden was van zijn verhuizing naar Duitsland. Het geven van een waarschuwing aan inspecteurs, de lichtste maatregel vanuit het tuchtcollege, komt niet vaak voor.

Slachtoffers medische fout blij

Vijf voormalige patiënten daagden de ex-neuroloog voor de rechter. Zij zijn blij met de vervolging van Jansen Steur. Ook al kan een letselschadevergoeding hun leed niet ongedaan maken, geeft de erkenning van de fouten hen veel steun. De huidige media aandacht en focus op medische missers zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat er in de toekomst adequater wordt gehandeld in dergelijke zaken.

Hulp bij letselschade

Slachtoffers van medische missers hebben bovengemiddeld vaak recht op een letselschadevergoeding en/of smartengeld. U kunt in minder dan 1 minuut erachter komen of dit voor u geldt, door middel van het invullen van onze Letselschade Test. Voor persoonlijk advies kunt u gratis en vrijblijvend contact opnemen met onze letselschadespecialisten.

« Terug naar het nieuwsarchief