Letselschade Nieuws

Update: Politie vaker last van stress

Geschreven op 4 maart 2014Update: Politie vaker last van stress | Letselschade Test

Het aantal agenten dat aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) lijdt is veel groter dan gedacht, zo blijkt uit een aflevering van Zembla. Ieder jaar melden zich 1.550 tot 2.500 agenten die symptomen van stress vertonen. Echter, het is moeilijk in te schatten hoeveel agenten daadwerkelijk aan PTSS lijden, omdat sommige van hen zich eenvoudigweg niet melden met klachten. In het nieuwsbericht “Risico politie op verkeersongeval” schreef Letselschade Test al eerder over de ernstige risico’s van PTSS in het verkeer.

PTSS als beroepsziekte

PTSS wordt sinds enkele jaren ook door de nationale politie erkend als beroepsziekte. PTSS ontstaat vaak doordat men in het verleden traumatische gebeurtenissen heeft meegemaakt. Politiemensen hebben door het karakter van hun beroep als vanzelfsprekend een grotere kans op het meemaken van heftige gebeurtenissen. Mensen met PTSS kunnen vaak niet goed omgaan met werkdruk, slapen slecht en beleven de akelige gebeurtenissen uit het verleden op willekeurige momenten opnieuw. Toch laten zij zich zeer regelmatig niet als arbeidsongeschikt aanmerken en blijven ze gewoon doorgaan met werken. Ondanks dat het prijzenswaardig is dat agenten met PTSS graag doorwerken, moet de samenleving alert blijven op onnodig gevaarlijke situaties als gevolg van PTSS. Denk bijvoorbeeld aan de risico’s die ontstaan voor een agent en zijn medeweggebruikers wanneer hij of zij last krijgt van een angstaanval gedurende een achtervolging.

Verkeersongevallen door PTSS

Om de effecten van PTSS te onderdrukken slikken patiënten soms gedragsbeïnvloedende medicijnen, zoals ontstekingsremmende pijnstillers en antidepressiva. Naast het syndroom zelf, kan ook het gebruik van de voornoemde medicijnen ernstige risico’s met zich meebrengen in het verkeer. Het gebruik van medicatie gaat veelal gepaard met symptomen als een slechter beoordelingsvermogen, slaperigheid en een verminderde focus. Volgens hoogleraar psychiatrie Berthold Gersons wordt de rijvaardigheid en het reactievermogen op negatieve wijze door medicijnen beïnvloed, waardoor een verhoogde kans op letselschade ontstaat.

Letselschadevergoeding

Bent u ook slachtoffer geworden van een verkeersongeval en wilt u weten wat uw rechten zijn? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze letselschade experts. Zij kunnen u immers voorzien van professioneel en persoonlijk advies in uw zaak. U kunt ons bereiken door het online contactformulier ‘letselschade’ in te vullen of door te bellen met telefoonnummer: 085-5006400.

Veel frequenter dan verwacht maken verkeersslachtoffers namelijk kans op het verkrijgen van een letselschadevergoeding of smartengeld.

En wanneer direct online wilt testen hoe groot de kans is op het verkrijgen van een letselschadevergoeding, dan kunt u in slechts één minuut van uw tijd onze online letselschade test invullen!.

« Terug naar het nieuwsarchief