Letselschade Nieuws

Risico politie op verkeersongeval

Geschreven op 22 november 2013Medicijngebruik politie | Letselschade verkeersongeval | Letselschade Test

Veel politiemensen maken in hun dagelijkse werk heftige dingen mee, wat in sommige gevallen leidt tot verschijnselen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Uit onderzoek van de Politieacademie blijkt het om maar liefst 7% van het gehele politiekorps in Nederland te gaan. Dit komt neer op 4.000 politiemensen. Onder de groep politiemensen met klachten blijkt een kwart, wat gelijk staat aan ongeveer duizend personen, antidepressiva te slikken. Dit grootschalige medicijngebruik zorgt voor ernstige risico’s, zo meldt misdaadverslaggever Joost van der Wegen.

Risico medicijngebruik in verkeer

Symptomen die gepaard kunnen gaan met het gebruik van dergelijke medicatie betreffen onder andere een verslechterd beoordelingsvermogen, dubbel zicht, weinig focus en slaperigheid. Kortom, symptomen die een flinke impact kunnen hebben op de werkzaamheden van politiemensen. Met name het feit dat veel agenten actief deelnemen aan het verkeer kan stevig medicijngebruik tot een risicovolle aangelegenheid maken. Helaas zijn verkeersongevallen en aanrijdingen met letselschade tot gevolg, waar medicijngebruik debet aan is, dan ook geen uitzondering.

Arbeidsongeschiktheid

Ondanks hun klachten lijken veel politiemensen te willen voorkomen dat ze geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden verklaard. Men kiest er dan ook geregeld voor om gewoon door te werken. Een groot deel van die politiemensen heeft met name in de persoonlijke sfeer veel last van hun PTSS-klachten. Dit gegeven was voldoende reden voor oud-politieman Rick Frankx om een platform te starten voor agenten met PTSS. Inmiddels maken ongeveer 500 agenten gebruik van het platform. Wekelijks komen er een aantal nieuwe aanmeldingen bij. Natuurlijk is het platform een uitstekend initiatief, maar er lijkt nog veel meer te moeten gebeuren om risico’s, voor zowel de agenten als hun medeweggebruikers, zo veel mogelijk te kunnen inperken.

Letselschade Test

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval? Door gebruik te maken van onze Online Letselschade Test kunt u zelf testen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Ook kunt u uw situatie aan één van onze letselschadespecialisten voorleggen door ons online contactformulier in te vullen of door te bellen met telefoonnummer 085-5006400 voor direct persoonlijk contact.

« Terug naar het nieuwsarchief