Letselschade Nieuws

Maatregelen minder letsel door vuurwerk

Geschreven op 24 maart 2014Maatregelen minder letsel door vuurwerk | Letselschade Test

In navolging van het verworpen voorstel om het afsteken van vuurwerk door burgers te verbieden, zijn er nu plannen om de periode waarin vuurwerk mag worden afgestoken behoorlijk in te korten. De nieuwe periode waarin het zou worden toegestaan vuurwerk af te steken is vanaf 11 uur op oudejaarsavond tot 1 uur ’s ochtends op nieuwjaarsdag. Door de inzet van politie zal er worden toegezien dat de regels worden nageleefd. Tevens zal het vuurwerk in de meeste gevallen pas vanaf 12.00 uur op 30 december verkocht worden, afhankelijk van het begin van het weekend.

Slachtoffers

Deze maatregelen worden in het leven geroepen om de rust op oudejaarsdag te laten wederkeren. Verwacht wordt dat het aantal gevallen van letselschade na het invoeren van de maatregel flink zal dalen. Bij de jaarwisseling 2013-2014 liepen 236 mensen oogletsel op, waarvan 18 mensen zelfs blind zijn geraakt. In 41% van gevallen waarbij letsel werd opgelopen, werd de letselschade toegebracht door een ander persoon. Uit ervaring blijkt dat vooral kinderen risico lopen om letsel op te lopen door vuurwerk.

Meer beleidsvrijheid

De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben aan de Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, aangegeven meer beleidsvrijheid te willen. Naast de eerder genoemde plannen willen de gemeenten ook de locaties bepalen waar vuurwerk afgestoken mag worden. De minister stemde in om vuurwerk op bepaalde plekken te verbieden. Uit een onderzoek van de NOS kwam naar voren dat 80% van alle gemeenten in Nederland instemt met de aanscherping van de regels omtrent vuurwerk.

Hulp bij letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door vuurwerk? Onze letselschadespecialisten kunnen u gratis en vrijblijvend helpen bij uw zaak. De kans bestaat dat u recht heeft op letselschadevergoeding of smartengeld. Neem direct contact met ons op via ons online contactformulier of telefoonnummer 085-5006400.

« Terug naar het nieuwsarchief