Letselschade Nieuws

Letselschade door vuurwerk

Geschreven op 2 januari 2014Letselschade door vuurwerk | Letselschade Test

Ondanks de vele voorzorgsmaatregelen zijn er tijdens de jaarwisseling weer een hoop mensen die letselschade hebben opgelopen door vuurwerk. Oogletsel was helaas een veelvoorkomend type letsel. Drie tieners en 15 volwassenen zijn blind geworden aan één oog. Bij sommigen moest zelfs het gehele oog worden verwijderd. In totaal zijn er maar liefst 236 mensen die oogletsel opliepen. Heeft u ook letselschade opgelopen door vuurwerk? Middels onze Online Letselschade Test kunt u zelf eenvoudig achterhalen of u recht heeft op een letselschade vergoeding.

Cijfers vuurwerkslachtoffers

Zoals eerder vermeld, zijn er 236 vuurwerkslachtoffers gevallen tijdens de afgelopen viering van Oud en Nieuw. Uit cijfers van het Nederlands Oogheelkunde Gezelschap (NOG) blijkt dat ongeveer 30% van de slachtoffers blijvend oogletsel heeft opgelopen en dat 51 mensen waarschijnlijk ‘slechts’ last heeft van tijdelijk verminderd zicht. Het aantal slachtoffers met letsel aan één of beide ogen is gelukkig wel gedaald ten opzichte van vorig jaar. Eveneens zijn er dit jaar minder kinderen met ernstig letsel.

Ondanks dat natuurlijk ieder slachtoffer er een teveel is, lijken de uitgebreide voorzorgsmaatregelen en strenge wet- en regelgeving omtrent het gebruik van vuurwerk hun vruchten af te werpen. Afgelopen jaar werden namelijk nog 25 mensen blind door vuurwerk (dit jaar 18 mensen) en vielen er in totaal 271 slachtoffers (dit jaar 236 slachtoffers). Velen van de slachtoffers (41%) zijn gewond geraakt door afgestoken vuurwerk van iemand anders.

De voornoemde cijfers worden al zes jaar door het NOG verzameld. Vijf jaar geleden vielen er in totaal 268 slachtoffers en zijn er 15 ogen verwijderd. Oogartsen pleiten al geruime tijd voor een verbod op consumentenvuurwerk, omdat zij van mening zijn dat het aantal slachtoffers te langzaam daalt. De intensieve voorlichtingen, strenge wet- en regelgeving en vuurwerkbril zouden niet voldoende zijn.

Bent u vuurwerkslachtoffer?

Als u letselschade heeft opgelopen door vuurwerk is het mogelijk dat u aanspraak kunt maken op een letselschade vergoeding of smartengeld. Via de Letselschade Test bepaalt u in slechts één minuut of u daadwerkelijk voor een vergoeding van uw letsel in aanmerking komt. Natuurlijk kunt u ook altijd gratis en vrijblijvend contact opnemen met Letselschade Test voor persoonlijk advies omtrent uw letselschade. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 085-5006400.

« Terug naar het nieuwsarchief