Bewijsmateriaal-letselschade-test

Hoe verzamelt u bewijsmateriaal bij letselschade?

Geschreven op 28 november 2023

Wanneer u bij een ongeluk betrokken bent geraakt en hierbij letselschade heeft opgelopen, dient u bewijsmateriaal te verzamelen voor het claimen van een letselschadevergoeding. Zo is duidelijk te maken wat er precies is gebeurd en wie de schuldige was voor het veroorzaken van het ongeluk. Zonder bewijs is het namelijk uw woord tegen dat van een ander. Om dat te voorkomen bespreken we hier met u de verschillende vormen van bewijsmateriaal en hoe u deze kunt vervaardigen.

Getuigen

Een belangrijke vorm van bewijsmateriaal is een getuige. Zij kunnen uw verhaal bevestigen en zo de claim sterker maken. Helaas komt het echter ook voor dat er geen getuigen aanwezig zijn. In dit geval is het belangrijk om foto’s te maken van het ongeluk. Maak foto’s van bijvoorbeeld remsporen of een losgekomen bumper en neem al deze sporen vervolgens ook mee wanneer u vertrekt.

Wanneer u bijvoorbeeld bent aangereden door een andere verkeersdeelnemer en diegene er direct vandoor gaat, is het aan te raden om direct te politie te bellen. Er wordt hierbij een proces-verbaal opgesteld, wat eveneens dient als een getuigenverklaring. Ditzelfde geldt voor een medische verklaring, wanneer u lichamelijk letsel heeft opgelopen.

Het is ook mogelijk dat het ongeluk is opgenomen door een straat- of beveiligingscamera in de buurt. Ga dit dus altijd direct na, om ervoor te zorgen dat de beelden nog beschikbaar zijn.

Werkinstructies

Het kan ook voorkomen dat u letselschade oploopt bij een arbeidsongeval. Hierbij zult u waarschijnlijk aan moeten tonen dat u de voorschriften heeft gevolgd, wat vervolgens heeft bij kunnen dragen aan het ongeval. Zo is aan te tonen dat u de instructies van uw werkgever volgde.

Verschillende documenten

Er zijn dus verschillende documenten zoals een arbeidsovereenkomst, behandelplan van een arts of ingevuld schadeformulier welke elk kunnen helpen bij het bewijzen van uw letselschadeclaim.

Claimen van letselschade met LetselPro

Bij het claimen van uw letselschade is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. Zo weet u zeker dat er geen dingen over het hoofd worden gezien en u de maximale schadevergoeding zult verhalen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en kosteloze hulp!

« Terug naar het nieuwsarchief