Letselschade Nieuws

Winter en bouwvakkers

Geschreven op 21 januari 2013Winter bouwvakkers | Letselschade bedrijfsongeval | Letselschade Test

De afgelopen dagen ligt de gevoelstemperatuur tussen de -6 en -10 graden. Om ongevallen te voorkomen gaan tienduizenden bouwvakkers niet aan het werk zonder dat er maatregelen zijn genomen die de temperatuur op de werkplaats naar een acceptabel niveau brengen. Te denken valt aan het afschermen van raam- en deuropeningen in gebouwen en het plaatsen van heaters op de werkvloer. Volgens de CAO Bouwnijverheid hebben zij immers het recht hun werkzaamheden te staken bij een gevoelstemperatuur van -6 en lager.

Letselschadevergoeding na bedrijfsongeval

De vakbond voor de bouw moet helaas toch ieder jaar nog constateren dat er bouwvakkers zijn die hun werkzaamheden continueren zonder passende maatregelen. Dit leidt tot gevaarlijke omstandigheden, waarbij ongevallen met letselschade geen uitzondering zijn. Het doorwerken zonder dat passende maatregelen zijn getroffen kan leiden tot verschillende vormen van letsel als: onderkoeling, bevroren vingers en diverse vormen van letselschade door uitglijden.

Helaas komt het ook veelvuldig voor dat de ongevallen als gevolg van winterse situaties leiden tot gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Gedurende de winter van 2011 / 2012 werd ongeveer 20 procent van de bouwvakkers door hun werkgever verplicht om zonder geschikte bescherming door te werken. Wanneer u hierbij letsel oploopt door een bedrijfsongeval heeft u zeer waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Neem contact op met Letselschade Test voor gratis persoonlijk advies. Of maak gebruik van onze online tool!

« Terug naar het nieuwsarchief