Wat te doen na letselschade door een beet van hond?

Geschreven op 29 mei 2024

Het komt regelmatig voor dat iemand gebeten wordt door een hond. Dit hoeft uiteraard niet direct voor letselschade te zorgen, maar dit is wel degelijk mogelijk. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld ook infecties op te lopen welke voor letselschade kunnen zorgen. Maar wat dient u te doen na een hondenbeet en wie is er verantwoordelijk te houden?

Letselschade door beet

Afhankelijk van de grootte van de hond is er veel letselschade toe te brengen met een beet, vooral als deze langer aanhoudt. Naast de pijn van de beet is er ook rekening te houden met ziektes die de hond meedraagt of een ontsteking van de wond zelf. Het is dus altijd aan te raden om direct langs een huisarts te gaan en de wond te laten onderzoeken.

Verhalen letselschade

Dit is overigens ook nodig om een letselschadevergoeding te kunnen verhalen. Een arts dient namelijk de ernst van de letselschade vast te stellen. Daarnaast is het ook slim om direct na de gebeurtenis foto’s van de wond te maken. Vergeet hierbij ook niet de schade aan bijvoorbeeld uw kleding. Noteer tot slot ook de contactgegevens van de eigenaar van de hond wanneer dit mogelijk is. Dit alles zorgt voor genoeg bewijzen om uw letselschadevergoeding te kunnen verhalen.

Verantwoordelijkheid

Een hondeneigenaar dient ten allen tijden zijn of haar hond onder controle te houden. Het komt bijna nooit voor dat de eigenaar niet verantwoordelijk wordt gehouden voor het toedoen van de letselschade. Deze schade kan opgedeeld worden in materiële en immateriële letselschade. De meest voor de hand liggende kostenpost zijn de medische kosten, maar er is ook te denken aan verlies van inkomen, of bijkomende angsten.

Hulp van letselschadespecialist

Om zeker te zijn dat er geen kostenpost over het hoofd wordt gezien is het daarom altijd aan te raden om een lestelschadespecialist in te schakelen. Onze letselschade juristen helpen u geheel kosteloos en geven u een vrijblijvend advies. Neem dus vooral eens contact op!

« Terug naar het nieuwsarchief