Letselschade Nieuws

Voetgangers vaak slachtoffer

Geschreven op 27 mei 2013Voetgangers vaak verkeersslachtoffer | Letsel | Letselschade Test

Op wereldwijde schaal kwamen er vorig jaar 270.000 voetgangers om het leven in verkeersongelukken. Eén op de vijf verkeersslachtoffers in de wereld betreft een voetganger. Dit alles blijkt uit cijfers die werden gepubliceerd door World Health Organisation WHO. Het totale aantal wereldburgers dat vorig jaar in het verkeer om het leven is gekomen blijkt maar liefst 1,24 miljoen te bedragen, waarvan dus iets meer dan twintig procent voetganger blijkt te zijn. De WHO roept op dit aantal significant te laten dalen door regionale maatregelen te treffen.

Meeste verkeersslachtoffers in Afrika

Een vergelijking tussen de diverse werelddelen laat zien dat Afrika met 38% verantwoordelijk is voor het grootste deel van de voetgangers dat in 2012 omkwam in het verkeer. Binnen dat continent valt met name Liberia op, waar voetgangers bijna tweederde van het totale aantal verkeersslachtoffer beslaan. In Zuidoost-Azië is het percentage het laagst. Daar betreffen voetgangers slechts 12% van het totale aantal slachtoffers.

Het grote aantal voetgangers dat in 2012 om het leven kwam, benadrukt wederom de kwetsbaarheid van voetgangers wereldwijd. WHO bracht geen cijfers uit over het aantal letselschade slachtoffers in hetzelfde jaar.

Wanneer u, als voetganger, betrokken raakt bij een ongeval is het niet ongewoon uw letselschade vergoed te krijgen. Of u in aanmerking komt en de hoogte van uw letselschadevergoeding weet u binnen één minuut middels onze Letselschade Test! Wanneer u liever persoonlijk advies wenst kunt u contact opnemen met een letselschadespecialist. Tevens zijn wij bereikbaar op nummer: 085 – 500 6400

« Terug naar het nieuwsarchief