Letselschade Nieuws

Verzekeraars willen auto volgen

Geschreven op 23 april 2013Verzekeraars willen auto volgen | Schadeclaim | Letselschade Test

De plannen van verzekeraars om automobilisten via hun smartphone in de gaten te gaan houden, beginnen behoorlijk serieuze vormen aan te nemen. Verzekeraars willen kunnen meten of automobilisten zich op drukke locaties begeven en met welke snelheid ze door ons land rijden. Afhankelijk van die zaken gaat de automobilist meer of minder premie betalen. Het type auto, het jaarlijks aantal gereden kilometers en de schadehistorie gelden hiermee niet enkel meer als graadmeters voor de hoogte van de maandelijkse premie.

Verminderen letselschade

Adviesbureau Towers Watson geeft aan dat de plannen al behoorlijk serieus zijn. In Engeland worden al proeven gedaan in samenwerking met Vodafone en verzekeraar AIG. Verder worden overigens in Nederland ook al gesprekken gevoerd over deze nieuwe verzekeringsvorm.

Een van de partijen die in Nederland hierover nadenkt is Delta Lloyd. Harm Blaak, consultant bij Towers Watson, geeft zelfs aan dat de verzekeraar aan het einde van dit jaar al een dergelijke polis kan gaan lanceren. Het idee is met name het stimuleren van veiliger rijgedrag, het terugdringen van letselschade en het eerlijker berekenen van te betalen verzekeringspremies. Hoe de Nederlandse consument zal reageren op het monitoren van zijn of haar rijgedrag moet de praktijk gaan uitwijzen.

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval en hier (blijvend) letsel aan overgehouden? U heeft dan zeer waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding in de vorm van smartengeld! Doe onze korte Letselschade Test of neem contact op middels het contactformulier.

« Terug naar het nieuwsarchief