Letselschade Nieuws

Afleiding in het verkeer

Geschreven op 18 november 2012Verkeersongevallen afleiding | Letselschade claim | Letselschade Test

Afleiding in het verkeer wordt steeds vaker gezien als een van de meest belangrijke risicoverhogende factoren in het verkeer. De gedachten gaan al snel uit naar de mobiele telefoon, maar in werkelijkheid is het probleem veel groter. Er zijn veel meer vormen van afleiding die zorgen voor verkeersongevallen, met vaak letselschade tot gevolg. Afleiding speelt in ongeveer 15 tot 20 procent van alle verkeersongevallen een belangrijke rol en de verwachting is dat dit percentage in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Veel oorzaken van afleiding

High-tech bestuurdersondersteuning die in de nieuwe auto’s wordt verwerkt is hieraan voornamelijk debet. Denk onder andere aan navigatiesystemen en systemen voor de bediening van muziek en/of video.

Uit recent onderzoek van het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid)blijkt echter dat ook reclames langs de weg, het contact met medepassagiers en andere omgevingsfactoren belangrijke risicoverhogende factoren zijn. Met name reclames die mensen aan het denken zetten zorgen voor een langere periode van afleiding.

Betrokken geraakt bij een auto ongeval waarbij de veroorzakende partij afgeleid was? U kunt uw letselschade vergoedt krijgen! Doe onze korte Letselschade Test om te zien of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Ook kunt u de hoogte van het letselschade bedrag berekenen via een aantal korte stappen. Voor persoonlijk advies neemt u contact op via het contactformulier of via telefoonnummer 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief