Verkeersles voor maaltijdbezorgers | Letselschade Test

Verkeersles voor maaltijdbezorgers

Geschreven op 11 mei 2021

Er heeft een flinke toename plaatsgevonden in het aantal maaltijdbestellingen. Onder meer de aanhoudende coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er in het eerste kwartaal van 2021 maar liefst 15,3 miljoen maaltijden werden besteld, 53% meer dan een jaar eerder. Met steeds vaker en steeds meer maaltijdbezorgers op de weg, is het belangrijk dat ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) ontwikkelt daarom een speciale verkeersles-app voor maaltijdbezorgers.

Een app voor verkeersles

De NLVVM ontwikkelt deze app samen met bedrijven als Febo, Sushi Point en Domino’s Pizza. Bezorgers van deze aangesloten bedrijven kunnen over enkele maanden gebruik maken van de app. De app is een game waarin de bezorger zich moet navigeren door het verkeer. Het is een digitaal alternatief voor de tijdrovende en dure live verkeerstrainingen. Hoewel de NLVVM nog steeds de voorkeur geeft aan deze live verkeerslessen, vinden ze dat deze app een goede stap vooruit is om bezorgers veilig deel te laten nemen aan het verkeer.

Maaltijdbezorgers veilig in het verkeer

De verkeersles-app is niet de eerste stap die wordt ondernomen om de bezorgers te beschermen. Omdat veel jongeren hun snelheid nog niet zo goed kunnen inschatten, zijn verschillende bedrijven overgestapt van scooters en brommers naar E-bikes. Ook kwam Veilig Verkeer Nederland in 2019 met enkele gedragsregels, zoals rustig rijden en het dragen van helm. Met al deze maatregelen samen hoopt de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers dat iedere maaltijdbezorger nog veiliger de weg op kan gaan.

Juridische hulp na een verkeersongeval

Bent u buiten uw schuld om betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding. Om een indicatie te ontvangen van uw kansen op een vergoeding, kunt u onze gratis claim test doen. Ook beschikken we over een bedrag test waar u een inschatting van het te claimen bedrag ontvangt. Uiteraard kunt u ook persoonlijk contact opnemen met Letselschade Test. Onze aangesloten specialisten staan u graag te woord en voorzien u van een vrijblijvend advies. Bel naar 085 – 500 6400 of vul ons online contactformulier in.

« Terug naar het nieuwsarchief