letselschade opgelopen door gladheid | Letselschade-test

Veel letsel opgelopen door gladheid

Geschreven op 21 december 2022

De afgelopen dagen heeft het veel gevroren in Nederland waardoor er, op zowel het water als op de grond, ijs heeft weten te vormen. Deze bevroren wegen en straten kunnen voor veel ongelukken zorgen, aangezien veel mensen de gladheid vaak onderschatten. Door deze ongelukken lopen steeds meer mensen letsel op. Er zijn verschillende oorzaken voor het oplopen van letsel door ijs. In dit artikel wordt dit nader uitgelegd, met voorbeelden van hoe u letsel kunt voorkomen.

Letsel door uitglijden

Wanneer er regen valt terwijl het vriest, kan het enorm glad worden buiten. Hierdoor kan het gebeuren dat u bent uitgegleden door het ijs wat zich op de stoep of straat heeft gevormd, met letsel als gevolg. Dit wil helaas niet altijd zeggen dat u hiervoor een letselschadevergoeding kan ontvangen, hierbij moet het letsel namelijk door iemand anders zijn veroorzaakt. Wanneer de val op werk heeft plaatsgevonden is het bijvoorbeeld wel mogelijk een letselschadevergoeding te verhalen op de werkgever. Doe dus altijd de letselschadetest om zeker te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Om de val te voorkomen wordt het aangeraden om platte schoenen te dragen voor extra grip. Strooi daarnaast zout op de plek waar u vaak loopt, voornamelijk bij de voordeur. Trek antislipzolen of sneeuwijzers aan om zeker te weten dat u blijft staan.

Letselschade door ijzel op de weg

Het is niet alleen voor voetgangers enorm glad op de weg, maar auto’s hebben hier ook last van. Het gebeurt maar al te vaak dat auto’s door het gladde wegdek doorglijden en een verkeersongeluk veroorzaken met een andere weggebruiker. Rijd daarom nooit te hard wanneer het heeft gevroren, neem je tijd op de weg en ga überhaupt niet onnodig de weg op. Hierdoor is de kans op letselschade een stuk minder groot. Mocht u in het verkeer betrokken zijn geweest bij een ongeval, kan het zo zijn dat u recht heeft op een letselschade vergoeding. Neem hiervoor direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Letselschade verhalen met letselschade-test

Voor elke vorm van letselschade, welke buiten uw schuld om is opgelopen, is een vergoeding te verhalen op een tegenpartij. Voor vragen zijn we te bereiken op 085 – 500 6400 of via ons contactformulier.

« Terug naar het nieuwsarchief