Tips bij invullen schadeformulier | Letselschade Test

Tips bij het invullen van een schadeformulier!

Geschreven op 16 juni 2023

Er gebeuren veel ongelukken in het verkeer. Zo raken er jaarlijks 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. In veel gevallen zorgt dit voor materiële schade aan bijvoorbeeld een auto of fiets. Dit moet gedocumenteerd worden door middel van een schadeformulier. Hierbij worden wel eens wat dingen over het hoofd gezien. Daarom willen wij u helpen dit te voorkomen.

De vijf tips bij een schadeformulier

Om u te helpen bij het documenteren van de schade, hebben we een aantal tips opgesteld.

Direct invullen

Wanneer een ongeluk, zoals een aanrijding, zich heeft voorgedaan, dient direct het schadeformulier ingevuld te worden. Ook wanneer de schade niet direct duidelijk is. Zorg er hierbij ook voor dat de tegenpartij hetzelfde doet, zodat hier op een later moment geen discussie over kan ontstaan.

Fotografie en getuigen

Het wordt altijd aangeraden om direct foto’s te maken van de schade. Noteer uiteraard ook kentekens en de contactgegevens van alle getuigen die u kunt vinden. De getuigen worden namelijk vaak vergeten, maar kunnen u juist enorm helpen.

Ga veilig staan

Blijf niet midden op de weg staan bij een ongeluk om het contactformulier in te vullen. Ga samen op een veilige plek staan zodat u zich kunt focussen op de vragen.

Noteer letsel en schade

Op het schadeformulier kunt u bij vraag 3 het letsel invullen dat bij het ongeluk is opgelopen. Bij vraag 4 vult u vervolgens in wat naast de auto’s nog meer is beschadigd.

Kruisjes tellen en noteren

Om te voorkomen dat een partij na het ondertekenen extra dingen invult op het formulier, dient het aantal kruisjes per kolom geteld te worden. Controleer dan ook bij vraag 12 hoeveel dit er zijn en vul dit aantal in.

Tegenpartij laten tekenen

Geef nooit een ingevuld schadeformulier mee zonder dat deze is ondertekend door beide partijen. Door het ondertekenen geeft u namelijk goedkeuring voor alle gegevens op dit formulier. Let er dus altijd op dat het schadeformulier is ondertekend door de tegenpartij.

Foto van het schadeformulier

Maak een foto van het ingevulde en ondertekende schadeformulier. Zo heeft u altijd nog bewijs wanneer het formulier niet is aangekomen of wanneer u deze zelf kwijt bent geraakt.

Hulp na verkeersongeluk door Letselschade Test

Bent u in een verkeersongeluk terecht gekomen en heeft u hierdoor (im)materiële schade opgelopen? Neem dan contact op met de letselschadespecialisten van Letselschade Test en we helpen u de gehele weg, kosteloos.

« Terug naar het nieuwsarchief