Letselschade Nieuws

Letsel door theekopje IKEA

Geschreven op 5 juni 2013Theekopje IKEA veroorzaakt letsel | Letselschade Test

Meubelgigant IKEA verzoekt haar klanten die theekopje ‘Lyda’ hebben gekocht – in de periode augustus 2012 tot juni 2013 – met het artikel terug te komen naar de winkel. Bij meerdere klanten heeft namelijk de bodem, na het inschenken van hete drank, losgelaten. Het mag voor zich spreken welke risico’s het gevolg kunnen zijn. Tot op heden zijn er nog geen gevallen bekend van blijvend letsel of ernstige letselschade. Wel heeft het loslaten van de bodem van het theekopje geleid tot een lichte vorm van letsel, de persoon in kwestie heeft zich gebrand aan de hete vloeistof.

Terugroepactie voorkomt letselschade

IKEA heeft om die reden niet enkel besloten om het kopje uit de schappen te halen, maar om het kopje massaal terug te roepen. Hiermee hoopt de meubelgigant toekomstige letselschade slachtoffers te voorkomen. Gedupeerde klanten krijgen het aankoopbedrag als vanzelfsprekend terug.

Klanten van IKEA die wél slachtoffer zijn geworden, wordt aangeraden een letselschadespecialist te raadplegen en eventuele vervolgacties te bespreken. Ook wanneer u letselschade heeft opgelopen door een fabrieksdefect aan een product raden wij u aan contact op te nemen met Letselschade Test. U wordt geheel gratis en vrijblijvend van advies voorzien! Tevens kunt u binnen een minuut onze Online Test doen om te zien of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding en welk letselschade bedrag u kunt claimen.

« Terug naar het nieuwsarchief