Letselschade Nieuws

Te hard rijden verhoogt kans op letselschade

Geschreven op 31 maart 2017Te hard rijden verhoogt kans op letselschade | Letselschade Test

Snelheid in het verkeer blijft ook in 2017 een speerpunt van de provincie Zeeland. Hoewel het onschuldig lijkt om wat harder te rijden dan is toegestaan, verhoogt te hard rijden het risico op een verkeersongeluk met letsel of dodelijke afloop behoorlijk. Vandaar dat Zeeland inzet op de campagne ‘Bedankt dat je langzamer rijdt!’. Deze campagne heeft als doel om het gedrag van burgers te beïnvloeden.

De betreffende campagne is gedurende drie jaar getest op vijf verschillende plaatsen in de provincie Zeeland. Uit onderzoek blijkt nu dat weggebruikers zich beter aan de maximumsnelheid houden op plaatsen waar de campagne van kracht is.

Gemiddelde snelheid omlaag

De provincie Zeeland roept wegbeheerders en bewoners op om zich achter de campagne te scharen en deze op meer plekken in te voeren. Want zo stelt de provincie, niet alleen de infrastructuur heeft invloed op het rijgedrag, ook gedragsbeïnvloeding is een belangrijke component als het om te hard rijden gaat.‘Bedankt dat je langzamer rijdt!’ bestaat uit verschillende maatregelen zoals snelheidsmetingen, wegaanpassingen en posters. Daarmee wordt getracht om het aantal boetes voor snelheidsovertredingen terug te brengen en om de gemiddelde snelheid met vijf kilometer per uur te verlagen. Hoewel deze doelen niet op alle vijf testlocaties zijn gehaald, ging de gemiddeld gereden snelheid wel overal omlaag. Aangezien snelheid een belangrijke factor is die de kans op letsel beïnvloed bij een ongeval, is dit een uitstekend resultaat.

Slachtoffer van een verkeersongeval met letsel?

Letselschade Test juicht initiatieven zoals de bovenstaand beschreven verkeerscampagne van harte toe. Hoe minder verkeersslachtoffers met letsel, hoe beter. Bent u echter toch buiten uw schuld om slachtoffer geworden van een verkeersongeval en heeft u hier letsel bij opgelopen? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Neem hier vrijblijvend contact over met ons op. Onze experts zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Bovendien is onze hulp altijd gratis.

« Terug naar het nieuwsarchief