Letselschade Nieuws

Sterkere positie slachtoffers

Geschreven op 20 september 2012Sterkere positie slachtoffers | Vergoeding letsel | Letselschade Test

Per 2013 wordt de positie van letselschade slachtoffers van strafbare feiten verbeterd.

Om dat te bereiken wordt de informatievoorziening over bijvoorbeeld het verloop van het strafproces van de dader verbeterd. Ook wordt het proces voor het verkrijgen van letselschadevergoedingen vereenvoudigd. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van deze verbeteringen en vereenvoudigingen die per 2013 van kracht zijn.

Letselschadevergoeding of compensatie

Allereerst zullen de letselschade slachtoffers met psychisch of fysiek letsel, die geen letselschadevergoeding krijgen, door het Schadefonds Geweldmisdrijven worden gecompenseerd. Naar schatting zullen in 2013 ongeveer 5.800 uitkeringen worden verstrekt.

Daarnaast zullen letselschade slachtoffers, nabestaanden en getuigen van een misdrijf, calamiteit en/of een verkeersongeluk zowel emotioneel als praktisch worden ondersteund door het SHN (Slachtofferhulp Nederland). Naar schatting zal SHN in 2013 ongeveer 44.000 letselschade slachtoffers juridisch bijstaan en 65.000 letselschade slachtoffers algemene ondersteuning bieden.

Verder wordt er in de praktijk al voorbereidend gehandeld op de inwerkingtreding van het nieuwe wetsvoorstel waarbij ambtenaren, al tijdens een arrestatie, beslag kunnen leggen op geld en goederen van verdachten.

Voor meer informatie over dit onderwerp of wanneer u zelf advies wilt krijgen over een letselschade-gerelateerde onderwerpen kunt u in contact komen met Letselschade Test via het contactformulier of door te bellen naar telefoonnummer 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief