Letselschade Nieuws

Steeds meer letsel onder wintersporters

Geschreven op 15 februari 2017Steeds meer letsel onder wintersporters | Letselschade Test

Uit de gegevens van alarmcentrale Eurocross Assistance blijkt dat het aantal ongevallen met letsel onder wintersporters dit jaar 10 procent hoger ligt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Steeds meer Nederlandse skiërs en snowboarders raken blijkbaar gewond tijdens hun wintersportvakantie en wat ook zorgelijk is, is dat het opgelopen letsel steeds serieuzer wordt.

Het is de verwachting dat het aantal ongevallen op de pistes nog verder op zal lopen, aangezien de voorjaarsvakantie nog moet komen. Jaarlijks gaan meer dan 900.000 Nederlanders op wintersportvakantie, waarvan ongeveer 400.000 tijdens de voorjaarsvakantie. Ook de alarmcentrale van de ANWB meldt te maken te hebben met een vergelijkbare stijging in het aantal ongevallen.

Letsel tijdens wintersportvakantie

Bij een ongeval op de skipiste lopen wintersporters vaak botbreuken of andere blessures op aan ledematen. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op het verloop van de vakantie, maar kan ook een reden zijn voor (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Volgens Eurocross Assistance wordt er ook steeds vaker zwaarder letsel opgelopen, zoals bekkenbreuken, een gescheurde milt of gebroken wervels. Een reden voor deze ontwikkeling ligt waarschijnlijk in de alsmaar drukker wordende skipistes.

Letselschade wintersport verhalen

Wanneer letsel tijdens een wintersportvakantie wordt veroorzaakt door het toedoen van derden, dan kan de daaruit voortvloeiende letselschade worden verhaald op de verzekering van de tegenpartij. Het is hierbij goed om te beseffen dat het recht in wintersportlanden als Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk op dit vlak niet veel afwijkt van het Nederlandse recht. Een letselschade expert van Letselschade Test kan u daarom uitstekend van dienst zijn met ondersteuning tijdens dit proces.

Professionele ondersteuning bij letselschade

De letselschadespecialisten van Letselschade Test zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent het verhalen van letselschade. Ook in het geval van opgelopen letsel tijdens een wintersportvakantie kunnen wij u ondersteunen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Het is hierbij goed om te weten dat onze hulp voor u altijd kosteloos is. U kunt uw zaak dus altijd geheel vrijblijvend aan ons voorleggen. Dit doet u via ons online contactformulier of door ons te bellen op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

« Terug naar het nieuwsarchief