Letselschade Nieuws

Smartengeld Salmonella

Geschreven op 26 oktober 2012Smartengeld Salmonella | Letselschadevergoeding | Letselschade Test

Gisteravond meldde het Radio 1 Journaal dat tot nu toe 18 slachtoffers een letselschadevergoeding eisen van visfabrikant Foppen. De 18 letselschade slachtoffers hebben allen in het ziekenhuis gelegen en eisen smartengeld en een letselschadevergoeding voor hun verlies in inkomen en de gemaakte ziekenhuiskosten. De letselschadevergoeding zal waarschijnlijk variëren tussen een paar honderd en een paar duizend euro. Tevens vielen er door het voorval twee doden en zijn tenminste nog 550 anderen ziek geworden door het eten van besmette zalm.

Maatregelen genomen om letselschade te voorkomen

De besmetting is ontstaan door het gebruik van poreuze zalmschalen, welke een bacteriële verontreiniging vasthielden. Deze schalen werden sinds 6 maanden gebruikt en zijn inmiddels vervangen door wegwerpschalen die slechts eenmalig worden gebruikt. Door de genomen maatregel verwacht de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) dat er voldoende is gehandeld om herhaling te voorkomen. Inmiddels heeft Foppen de productie van de gerookte zalm weer hervat.

Bent u ziek geworden van het eten of drinken van een bepaald product en hierbij inkomen verloren of kosten gemaakt? Dan heeft u zeer waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding in de vorm van smartengeld! Neem contact op met Letselschade Test zodat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

« Terug naar het nieuwsarchief