Letselschade Nieuws

Slecht wegdek risico motorrijder

Geschreven op 7 mei 2013Slecht wegdek risico motorrijder | Verkeersongeval | Letselschade Test

Nu het zonnige weer zich na een lange winterperiode weer eens laat zien, waarschuwt de ANWB alle motorrijders in Nederland voor de slechte staat van de Nederlandse wegen. Alhoewel de wegen nu geheel vorstvrij zijn, is er op veel plaatsen nog steeds sprake van schade aan het wegdek als gevolg van diverse vorstperiodes. Door grote temperatuurschommelingen zijn er gaten, scheuren en opengevallen naden ontstaan. Veel van deze onvolkomenheden aan het wegdek zijn door de wegbeheerders nog niet gerepareerd.

Meer letselschade door bezuinigingen

Afgelopen jaren is er door nationale, provinciale en gemeentelijke overheden stevig bespaard op onderhoud aan wegen en infrastructurele werken. Veel van deze besparingen zijn te wijten aan slinkende budgetten als gevolg van de economische crisis. Door verschillende instanties wordt betwist of deze ‘zuinigheid’ nu wel de juiste is. Steeds vaker melden zich immers slachtoffers, veelal motorrijders met meer en minder ernstig letsel, in ziekenhuizen. Uit cijfers is gebleken dat de slechte toestand van het wegdek meer dan voorheen debet is aan ongevallen.

Ondanks dat het in de lijn der verwachting ligt dat wegbeheerders zo spoedig mogelijk de noodzakelijke reparaties zullen doorvoeren, worden motorrijders opgeroepen om extra voorzichtig te rijden. Een valpartij zit immers in een klein hoekje en de gevolgen van letselschade kunnen iemands leven op een vervelende manier voorgoed veranderen.

Wanneer u betrokken ben geraakt bij een ongeval dat is ontstaan door de slechte staat van het wegdek is uw letselschade te verhalen op de wegbeheerder. U kunt contact opnemen met een letselschadespecialist als Letselschade Test om een letselschade claim in te dienen!

« Terug naar het nieuwsarchief