Sinds 2013 meer ongelukken op Nederlandse snelweg | Letselschade Test

Sinds 2013 meer ongelukken op Nederlandse snelweg

Geschreven op 16 juli 2018

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat en ANWB blijkt dat het steeds gevaarlijker wordt op de Nederlandse snelwegen. Nu de cijfers over het eerste half jaar van 2018 bekend zijn, is duidelijk geworden dat er ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meer dan een kwart meer ongelukken op de snelweg zijn geweest. Concreet nam het aantal ongevallen toe van 10.000 naar 12.800. Sinds 2013 is er een stijgende trend op dit gebied waarneembaar, wat een zeer zorgelijke ontwikkeling is.

Reden voor toename ongelukken op snelweg

Voor het jaar 2013 namen de ongelukken op de Nederlandse wegen juist ieder jaar een beetje af. Meestal lag de jaarlijkse afname in de jaren voor 2013 tussen de een à twee procent. Tegenwoordig stijgt het aantal ongevallen met een percentage dat vele malen hoger ligt. De vermoedelijke reden is de alsmaar toenemende drukte op de Nederlandse wegen. Hierdoor ontstaan ongelukken op plekken waar veel verkeersbewegingen zijn, zoals op knooppunten en bij het in- en uitvoegen.

De invloed van smartphonegebruik op verkeersongevallen

Daarnaast zijn er ook partijen die de smartphone aanwijzen als mogelijke oorzaak van de alarmerende stijging. TVM Verzekeringen, gespecialiseerd in het verzekeren van transportbedrijven, pleit voor technische hulpmiddelen die de smartphone onbruikbaar moeten maken tijdens het rijden. Daarnaast is de verzekeraar van mening dat de politie strenger moet controleren op smartphonegebruik in het verkeer.

Hulp bij letselschade na een verkeersongeval

Op letselschade-test.nl kunt u gemakkelijk nagaan hoe groot de kans is dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en hier letsel bij heeft opgelopen, dan is de kans zeer groot dat u letselschade kunt claimen bij de aansprakelijke partij. Onze letselschadejuristen kunnen u bovendien gratis begeleiden tijdens dit traject. Leg uw zaak daarom vandaag nog vrijblijvend aan ons voor.

« Terug naar het nieuwsarchief