Letselschade Nieuws

Seksueel misbruik in jeugdzorg

Geschreven op 10 oktober 2012Seksueel misbruik jeugdzorg | Vergoeding letsel | Letselschade Test

Tot haar eigen spijt heeft brancheorganisatie ‘Jeugdzorg Nederland’ moeten constateren dat seksueel misbruik binnen overheidsinstellingen en in pleeggezinnen een groot probleem is. Uit een rapport van de commissie-Samson blijkt dat jongeren die gedwongen door de kinderrechter uit huis zijn geplaatst in overheidsinstellingen 2,5 keer zo vaak seksueel te worden misbruikt als gemiddeld in Nederland. Het geestelijk en lichamelijke letsel dat het kind hierbij is aangedaan moet worden vergoed in de vorm van een letselschadevergoeding.

Letselschadevergoeding niet genoeg

Ans van de Maat, woordvoerster aanpak seksueel misbruik bij Jeugdzorg Nederland, bood ieder kind als individu, namens alle collega’s, haar oprechte excuses aan. Daar voegde ze aan toe dat een financiële genoegdoening in de vorm van een letselschadevergoeding niet buiten beschouwing kan blijven.

Bij seksueel misbruik en mishandeling heeft u als slachtoffer altijd recht op een vergoeding voor het geleden letsel. Naast erkenning is een vergoeding voor uw geestelijke en lichamelijke letsel belangrijk. Een letselschadespecialist ondersteund u bij het verkrijgen van de letselschadevergoeding waar u recht op heeft. Neem nu contact op met Letselschade Test voor vrijblijvend en gratis advies zodat u weet waar u recht op heeft!.

« Terug naar het nieuwsarchief