Relatief grote kans op letselschade voor jongeren door een ongeval | Letselschade Test

Relatief grote kans op letselschade voor jongeren door een ongeval

Geschreven op 25 november 2022

Uit een onderzoek van MarketResponse is gebleken dat jongeren een relatief grote kans hebben op het oplopen van letselschade door een ongeval. Doordat jongeren vaak denken dat ze minder zorg nodig hebben omdat ze in goede gezondheid verkeren, worden er geen aanvullende verzekeringen of juist een verhoogd vrijwillig eigen risico afgesloten. Wanneer zij dan toch in een ongeval belanden, is het bedrag dat zij aan zorgkosten moeten betalen aanzienlijk hoger. De kans dat jongeren letsel oplopen door een ongeluk of ongeval wordt sterk onderschat.

Letselschade door een ongeluk

Vrijwel driekwart van alle jongeren tussen de 18 en 34 liep in de afgelopen jaren meerdere keren letsel op bestaande uit botbreuken, tandschade of een gat of snee. Meestal is het verkeer hierbij de boosdoener, zo heeft 26 procent van deze jongeren letsel opgelopen door het vallen met een fiets of scooter. Een ander verkeersongeluk is bij 22 procent van de jongeren de oorzaak, en een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarbij komt dat het ook vaak niet door eigen schuld gebeurt. De kans is er dat voor de opgelopen letselschade een letselschadevergoeding uitgekeerd kan worden.

Hoog eigen risico jongeren

Jongeren gaan dus vaak voor een lage zorgverzekering omdat zij niet verwachten letsel op te lopen. Wanneer zij wel letselschade oplopen door bijvoorbeeld een verkeersongeval zijn de kosten voor de zorg een stuk hoger. Met de juiste zorgverzekering zijn de kosten voor het eigen risico vaak beperkt tot 385 euro. Toch kiezen jongeren ook vaak voor een vrijwillig eigen risico, waardoor ze al snel 885 euro kwijt zijn aan de zorgkosten. Jongeren zijn in dat geval dan al het dubbele kwijt aan dezelfde zorg.

Letselschadevergoeding claimen jongeren

Het oplopen van letsel komt dus vaker voor dan jongeren denken. Wanneer dit buiten uw schuld om gebeurt is het waarschijnlijk mogelijk om een letselschadevergoeding te claimen. Neem hiervoor direct contact op met een van de letselschadespecialisten van Letselschade Test.

« Terug naar het nieuwsarchief