Letselschade Nieuws

Platte kar bij huldiging verboden

Geschreven op 24 juni 2013Platte kar bij huldiging verboden | Letsel | Letselschade Test

Aan het einde van menig competitie binnen de amateursport, is een huldiging van de kampioen zeer gebruikelijk. Met name bij voetbalverenigingen in ons land is het gangbaar om de winnende ploeg op een platte kar door het dorp te rijden. Dit is echter, zo geeft een politievoorlichter aan, bij wet in veel gevallen verboden. Gebruik van een platte kar gaat namelijk, zo is gebleken uit cijfers, vaak gepaard met verhoogde risico’s op ongevallen. Zowel de personen op de platte kar, als de omstanders lopen bovengemiddeld vaak ernstige letselschade op.

Vaak onverwachte schadeclaim

Wat veel mensen niet weten, is dat de bestuurder c.q. eigenaar van het motorvoertuig of de platte kar, persoonlijk verantwoordelijk is voor het toegebrachte letsel. Deze wordt dan ook nogal eens door slachtoffers civiel aansprakelijk gesteld voor het opgelopen letsel, de medische kosten en eventuele vervolgschade.

Natuurlijk zijn er, aldus de voorlichter, genoeg legale manieren om het kampioensteam alsnog zijn ereronde te geven. Een dergelijke rondrit kan bijvoorbeeld worden gemaakt met speciaal goedgekeurde autobussen of platte karren met gecertificeerde zitplaatsen. Tot slot wil de politie benadrukken dat particulieren, bedrijven en organisaties die een dergelijke rondrit aanbieden, erg goed moeten nagaan hoe hun verzekering, qua dekking, omgaat met een potentieel ongeval.

Mensen die betrokken zijn geraakt bij een ongeval met een platte kar en hierbij letselschade hebben opgelopen, wordt aangeraden contact op te nemen met een letselschade expert. Zij voorzien u gratis en vrijblijvend van advies over de mogelijke letselschade claim! Tevens is het mogelijk zelf binnen één minuut onze Letselschade Test te doen om direct te weten te komen hoeveel kans u maakt op een letselschadevergoeding en de hoogte van het letselschade bedrag!

« Terug naar het nieuwsarchief