Letselschade Nieuws

Patiënt kritischer naar zorg

Geschreven op 25 maart 2013Patiënt kritischer naar zorg | Medische fout | Letselschade Test

Letselschade Test meldde al eerder dat artsen hun patiënten anders zijn gaan behandelen sinds de media aandacht rondom medische missers en medische fouten. Nu blijken ook patiënten zich beduidend anders op te stellen richting artsen, medici en ziekenhuizen. Met name blijken patiënten een stuk bewuster voor hun zorg te kiezen. Niet langer worden aanbevelingen van de huisarts zomaar overgenomen. Er wordt steeds meer informatie ingewonnen bij zorgverzekeraars om zo een bewuste keuze te maken voor een ziekenhuis of arts met een goede reputatie.

Minder medische fouten

Ter illustratie steeg bij zorgverzekeraar VGZ bijvoorbeeld het aantal adviesaanvragen over medische behandelingen het afgelopen jaar met maar liefst 20%. Mensen lijken zich er veel meer bewust van geworden dat er verschillen bestaan in kwaliteit tussen ziekenhuizen en willen zeker weten dat zij op een goede afdeling en in handen van een goede arts belanden.

De kritische houding van patiënten lijkt een goede ontwikkeling te zijn om artsen scherper te krijgen en om de kans op medische fouten, vaak met letselschade tot gevolg, te verkleinen. Als vanzelfsprekend hoopt de branche dat door de ingezette ontwikkeling eveneens het aantal doden en letselschade slachtoffers zal dalen die voortkomen uit medische fouten.

Bent u onverhoopt slachtoffer geworden van een medische misser of medische fout? U kunt zelf binnen een minuut te weten komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding door onze Letselschade Test in te vullen. Voor persoonlijk advies kunt u bellen naar 085 – 500 6400 of het contactformulier invullen!

« Terug naar het nieuwsarchief