Letselschade Nieuws

Letsel slachtoffers openbaar

Geschreven op 27 februari 2013Letselschade slachtoffers openbaar | Medische fout | Letselschade Test

Eerder deze maand werd bekend dat een lijst met circa 1.000 medische missers en medische fouten in de zorg, vaak met ernstig letsel en letselschade tot gevolg, op straat was beland. De medische fouten en ongelukken waren door verschillende medici gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidsorg (IGZ), uit alle gemelde incidenten is een rapport opgesteld. Opvolgend is landelijk een discussie losgebarsten over het vraagstuk of een dergelijke lijst met privacygevoelige informatie – al dan niet geanonimiseerd – openbaar gemaakt moet worden.

Hoogleraar gezondheidsrecht Johan Legemaate geeft aan geen enkele reden te zien om de letselschade slachtoffers en overige gedupeerden openbaar te maken. Legemaate is zelfs van mening dat er grote risico’s bestaan wanneer dit wel zou gebeuren. Door hem wordt gesteld dat de bereidheid van ziekenhuizen, zorginstellingen en overige zorgspecialisten kan afnemen als zij direct publiekelijk te kijk worden gezet.

Leren van medische fout belangrijker

Belangrijker dan het publiek maken van medische fouten en ongelukken in de zorg vindt Legemaate dat de bewuste zorginstellingen en medici leren van de gemaakte fouten. Het advies van de hoogleraar gezondheidsrecht zou dan ook zijn om meer openheid te bieden richting de letselschade slachtoffers door medische fouten.

Heeft u letselschade opgelopen door een medische misser of een medische fout? Neem dan nu contact op met Letselschade Test en laat u voorzien in professioneel en onafhankelijk letselschade advies. De letselschade specialisten van Letselschade Test helpen u in het verkrijgen van een letselschadevergoeding en het smartengeld waar u recht op heeft!

« Terug naar het nieuwsarchief