Ongevallenprotocol met vaste aandacht voor slachtoffers | Letselschade Test

Ongevallenprotocol met vaste aandacht voor slachtoffers

Geschreven op 18 maart 2021

Wanneer er een verkeersongeval plaatsvindt, ligt de focus van wegbeheerders dikwijls gelijk op het weer in orde brengen van de weg. Hierdoor krijgen de slachtoffers niet altijd de hoeveelheid en juiste aandacht die zij nodig hebben. Een nieuw ontwikkeld ongevallenprotocol moet hier verandering in gaan brengen. Het protocol zorgt namelijk dat de aandacht voor de slachtoffers een vaste plek krijgt in de afhandeling van het ongeval.

Verkeersveiligheid structureel verbeteren

Het nieuwe verkeersongevallenprotocol is het resultaat van een samenwerking tussen diverse verzekeraars, politie, slachtofferorganisaties, gemeenten en verkeersdeskundigen. Ze hebben de handen ineengeslagen om de verkeersveiligheid structureel te verbeteren en om de passende aandacht voor de slachtoffers van ernstige verkeersongevallen te verzorgen. Het protocol is zes maanden lang getest in de gemeenten Tilburg, Alphen aan den Rijn en Velsen. Na deze proefperiode waren alle drie de gemeenten zo positief dat het protocol nu voor alle Nederlandse wegbeheerders beschikbaar is.

Belangrijkste punten in het ongevallenprotocol

In het ongevallenprotocol staan 5 stappen die moeten worden doorlopen na een verkeersongeval. Deze stappen gaan onder andere over het verbeteren van de huidige (en vergelijkbare) verkeerssituaties en de regie op de communicatie richting zowel de media als de slachtoffers. Daarnaast moet er ook voldoende passende aandacht voor de slachtoffers worden verzorgd. Dit houdt in dat slachtoffers worden geïnformeerd over de vervolgstappen die moeten worden genomen, zoals het inschakelen van de hulp van een letselschadespecialist.

Betrokken geraakt bij een verkeersongeval?

Wanneer u buiten uw schuld om betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, is het belangrijk om zo spoedig mogelijk de hulp van een letselschadespecialist in te schakelen. De kans is namelijk groot dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. De aangesloten letselschadespecialisten van Letselschade Test kunnen u uitstekend en geheel kosteloos helpen bij het verkrijgen van deze vergoeding. Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor door ons online contactformulier in te vullen of door te bellen naar 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief