letselschade opgelopen op kantoor

Ongeval met letselschade op kantoor

Geschreven op 28 juli 2020

Wanneer u denkt aan een bedrijfsongeval, zal u waarschijnlijk niet zo snel denken aan een ongeluk met letselschade dat is gebeurd op een kantoorlocatie. Toch komt Letselschade op kantoor ook geregeld voor en kunt u hiervoor in verschillende gevallen een letselschadevergoeding voor ontvangen. Heeft u letselschade opgelopen op kantoor? Lees dan hieronder snel verder wat u kunt doen!

Letselschade tijdens een kantoorbaan

Tijdens uw kantoorbaan kan er van alles gebeuren op het gebied van letselschade. De materiële en immateriële letselschade die u overhoudt aan bijvoorbeeld een muisarm of rugklachten vallen namelijk ook onder een bedrijfsongeval. Waarvan u de schade weer kunt verhalen op uw werkgever. Om in aanmerking te komen van een letselschadevergoeding ten gevolge van een situatie op uw werk, moet het volgende aangetoond kunnen worden: het ongeval heeft onder werktijd plaatsgevonden, er is een direct verband tussen uw letsel en de situatie op werk of dat uw letselschade het gevolg is van een situatie op uw werk.

Letselschade opgelopen tijdens het thuiswerken

Op dit moment wordt er door de coronacrisis veel thuisgewerkt. Wanneer er een ongeval thuis gebeurt, kan het in sommige gevallen ook zo zijn dat u de letselschade kunt verhalen op uw werkgever. Een werkgever is namelijk verplicht om een goede en veilige werkplek te faciliteren. Tijdens het thuiswerken zal dit bijvoorbeeld gaan om het nemen van de juiste maatregelen voor een veilige werkplek, zoals het aanbieden van een ergonomische stoel, de juiste apparatuur en instructies. Wanneer er hier onvoldoende door de werkgever is geregeld en u hierdoor letselschade heeft opgelopen, kunt u hiervoor een schadevergoeding claimen en uw werkgever aansprakelijk stellen.

Letselschade opgelopen op kantoor?

Heeft u letselschade opgelopen op kantoor en is dit te relateren aan de zorgplicht die uw werkgever heeft? Dan kunt u hiervoor uw werkgever aansprakelijk stellen. U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen en wij zoeken vervolgens voor u uit, wat de kans is op een letselschadevergoeding. Onze letselschadespecialisten kunnen u kosteloos bijstaan bij het verkrijgen van uw letselschadevergoeding. Wilt u het onmiddellijk weten? Doe dan nu onze Letselschade-Test en ontvang direct een indicatie!

« Terug naar het nieuwsarchief