Letselschade Nieuws

Nederlandse verzekeraars vrezen hoogte van schadeclaims

Geschreven op 31 mei 2017Nederlandse verzekeraars vrezen hoogte van schadeclaims | Letselschade Test

Nederlandse verzekeraars zijn bang dat zij in de toekomst steeds meer geld kwijt zullen zijn aan het uitbetalen van letselschadeclaims. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn autoverzekeraars bijvoorbeeld jaarlijks rond de 1,2 miljard euro kwijt aan uitkeringen die te maken hebben met letselschadezaken. Ongeveer een vijfde van deze kosten zijn ter compensatie van de juridische kosten die het slachtoffer heeft moeten maken. De aansprakelijke partij is hier namelijk verantwoordelijk voor.

Verzekeraars proberen kosten te drukken

In een wanhopige poging om de kosten te drukken, bieden diverse verzekeraars de slachtoffers bij een letselschadezaak daarom een onrealistisch lage schadevergoeding aan, in de hoop dat de slachtoffers hiermee akkoord gaan. Zo oordeelde de rechtbank Noord-Nederland onlangs dat nabestaanden van het slachtoffer van een fatale aanrijding op een zebrapad, recht hebben op een vergoeding van smartengeld met een hoogte van 125.000 euro, terwijl de aansprakelijke verzekeraar in eerste instantie een aanbod had gedaan van slechts 5.000 euro.

Uitspraak schept precedent

Het vonnis van de rechtbank schept een precedent dat waarschijnlijk als maatstaf gebruikt zal worden in vergelijkbare zaken. Doordat het slachtoffer van de aanrijding pas drieënhalve maand na het ongeval overleed, hebben de nabestaanden relatief lang geleden en daarom hebben zij recht op een relatief hoge schadevergoeding. Verzekeraars zijn er echter bij gebaat om uitkeringen zo laag mogelijk te houden. Binnen de wereld van letselschade juristen en advocaten bestaat dan ook het gevoel dat verzekeraars totaal niet bezig zijn met het belang van de slachtoffers, maar enkel naar hun eigen financiële gewin kijken.

Laat u niet misleiden door een verzekeraar

Wanneer u buiten uw schuld om letselschade heeft opgelopen, dan is het belangrijk dat u hier een volledige schadevergoeding voor ontvangt. Aangezien verzekeraars alles uit de kast halen om u akkoord te laten gaan met een zo laag mogelijk schadebedrag, is het belangrijk dat u zich bij laat staan door ervaren juristen. Alleen dan weet u zeker dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Letselschade Test kan u hierbij helpen. Onze letselschadespecialisten werken uitsluitend voor slachtoffers van ongevallen. Zij hebben geen enkele band met verzekeraars en zullen altijd de hoogst mogelijke schadevergoeding voor u regelen. Juridische hulp via Letselschade Test is bovendien altijd gratis.

« Terug naar het nieuwsarchief