Letselschade Nieuws

Mist leidt tot ernstige verkeersongevallen

Geschreven op 26 september 2014Mist leidt tot ernstige verkeersongevallen | Letselschade Test

Op 16 september jongstleden vonden er op de A58 tussen Goes en Vlissingen meerdere kettingbotsingen plaats. Hierbij vielen er 2 doden en 28 gewonden, waaronder 11 zwaargewonden. De plotselinge dichte mist van die ochtend, die het zicht beperkte tot minder dan 50 meter, zorgde voor een zeer onoverzichtelijke verkeerssituatie. Met bijna 150 auto’s die waren betrokken bij de kettingbotsingen op de snelweg, was dit qua aantal een van de grootste verkeersongevallen in de recente Nederlandse geschiedenis.

Letselschade bij een verkeersongeval

Naast de twee doden, vele gewonden en zwaargewonden is het bij een verkeersongeval zoals deze niet ongewoon dat er (na verloop van tijd) meer slachtoffers letselschade oplopen. Onder letselschade vallen lichamelijke beperkingen en littekens, maar ook de angst om deel te nemen in het verkeer. Kortom, zowel lichamelijke en psychische klachten kunnen worden opgelopen bij een verkeersongeval. Beide kunnen van grote invloed zijn op het functioneren van het slachtoffer in het dagelijks leven.

Vergoeding bij een ongeval

De ravage leidde tot veel meldingen van materiële schade en letselschade bij verzekeraars. Bij een verkeersongeval ter grootte van dit ongeval is het bijna onmogelijk aan te duiden wie er aansprakelijk is voor het veroorzaken van het ongeval. De verzekeraars van de slachtoffers hebben gezamenlijk te kennen gegeven dat ieder slachtoffer hun materiële schade en letselschade vergoed zal krijgen en de no-claimkorting op hun verzekering daarbij niet zal veranderen.

Binnenkort wordt een bijeenkomst gehouden voor de slachtoffers van het verkeersongeval. Ook zal er dan aandacht besteed worden aan de twee Middelburgse mannen die overleden zijn aan de gevolgen van de botsing.

Heeft u letselschade opgelopen tijdens een verkeersongeval, bijvoorbeeld een whiplash? Doe dan direct onze Letselschade Test en ontdek binnen één minuut of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding!

« Terug naar het nieuwsarchief