Letselschade Nieuws

Mishandeling Eindhoven voor rechter

Geschreven op 22 juli 2013Mishandeling Eindhoven voor rechter | Letsel | Letselschade Test

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat op 14 augustus de vier Belgische mannen, die verdacht worden van de spraakmakende mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven, voor de rechter moeten verschijnen. Het viertal mishandelde op gruwelijke wijze het 22-jarige slachtoffer op 4 januari van dit jaar. Drie van de verdachten zullen voor de kinderrechter verschijnen, omdat ze op het moment van de mishandeling nog minderjarig waren. Hoofdverdachte Brent L. is één van deze minderjarige verdachten.

De zitting zal achter gesloten deuren plaatsvinden. De andere verdachte, Brett S., was destijds meerderjarig en zal dus als volwassene in het openbaar worden berecht.

Vergoeding letselschade en psychische schade

De verdachten krijgen poging tot doodslag ten laste gelegd. Hoofdverdachte Brent L. en de meerderjarige verdachte Brett S. zitten momenteel nog vast in afwachting van hun proces. Het slachtoffer, afkomstig uit het tussen Eindhoven en Tilburg gelegden dorp Oostelbeers, werd onder andere door de groep mannen tegen het het hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag. Na het uitzenden van de videobeelden begon op internet een ware klopjacht ten einde de verdachten te achterhalen. Via de diverse social media kanalen wist men al snel de identiteit van alle daders te achterhalen. Opvolgend werd de gehele groep aan de publieke schandpaal genageld.

De advocate van het slachtoffer heeft aangegeven dat hij zeer waarschijnlijk een schadeclaim gaat indienen voor de door hem geleden letselschade en psychische schade. Ook verwacht de advocate dat haar cliënt zich zal beroepen op zijn spreekrecht tijdens de zittingen.

Bent u zelf wel eens slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf? Het lichamelijke en geestelijke letsel dat u hierbij oploopt kan mogelijk worden verhaald op de dader(s). Neemt u vrijblijvend contact op met Letselschade Test voor gratis advies.

« Terug naar het nieuwsarchief