Minder verkeersongelukken door het coronavirus

Minder verkeersongelukken door het coronavirus

Geschreven op 30 maart 2020Minder verkeersongelukken door het coronavirus

Het coronavirus brengt in Nederland helaas vele ernstige gevolgen met zich mee. Toch is er ook een kleine positieve keerzijde te benoemen. Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen tijd namelijk aanzienlijk afgenomen. Zo vonden er de helft minder ongelukken plaatst dan in dezelfde week verleden jaar.

De helft minder ongevallen

De afgelopen week vonden er 857 door de politie geregistreerde verkeersongevallen plaats, tegenover 1.735 ongelukken in dezelfde periode vorig jaar. Dat is maar liefst een afname van 50 procent. De reden van deze daling zijn de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd om het coronavirus in te kunnen dammen. De meeste mensen werken vanuit huis en sportclubs, horeca en scholen zijn dicht. Daardoor zijn het aantal files flink afgenomen en is er al anderhalve week geen sprake meer van een echte spits. Doordat het dus een stuk rustiger is op de weg, hebben er ook een stuk minder ongelukken plaatsgevonden.

Onrustiger in de wijken

De meldingen over onrust in de wijk ging daarentegen wel omhoog. Bij de politie kwamen vorige week bijna 5.500 meldingen binnen over onrust en ongelukken in de wijk of in de privésfeer. Hierbij kunt u ook denken aan ongevallen in relationele sfeer, ongevallen tijdens sport en spel of ongevallen in en om het huis waarbij dieren betrokken zijn. De week daarvoor lag dit aantal meldingen op zo’n 3.900. Hoewel het lastig is om hierover direct conclusies te trekken, is er volgens de politie zeker een invloed van de genomen corona-maatregelen te zien. Mensen zijn namelijk een stuk meer thuis, waardoor er sneller ongevallen gebeuren.

Professionele juridische hulp bij letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door het toedoen van iemand anders? Bijvoorbeeld tijdens een verkeersongeval of een ongeval in privésfeer. Dan staan wij u ook graag in deze onzekere tijden bij. Onze letselschadespecialisten helpen u graag met het afwikkelen van uw zaak. Wij kunnen u geheel kosteloos bijstaan in het proces en ervoor zorgen dat u een zo hoog mogelijke letselschadevergoeding ontvangt. Wilt u direct weten of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Doe dan nu via onderstaande button onze Letselschade Test of neem contact met ons op via ons contactformulier.

« Terug naar het nieuwsarchief