Letselschade Nieuws

Minder verkeersdoden in 2012

Geschreven op 29 april 2013Minder verkeersdoden 2012 | Letsel verkeersongeval | Letselschade Test

In 2012 zijn er minder verkeersdoden gevallen dan in het jaar daarvoor. Het totale aantal daalde met 11 personen tot 650 fatale slachtoffers (exclusief letselschade slachtoffers). Dit, terwijl er in 2011 juist voor het eerst sinds jaren een stijging te zien was in het aantal verkeersdoden. Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, liet een jaar terug weten dat het doel is om het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer per 2020 terug te dringen naar 500. Zo worden er veiligere wegen aangelegd, fietslicht-campagnes gevoerd en cursussen aan ouderen gegeven.

Extra maatregelen nodig

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is echter kritisch over de voorgenomen aanpak. Volgens hen is een verdere daling in het aantal verkeersdoden niet haalbaar zonder de inzet van extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld strengere alcoholcontroles.

Als de cijfers over 2012 verder worden uitgediept, dan blijken met name de leeftijdscategorieën 15 tot 20-jarigen en ‘tachtigplussers’ slachtoffer te zijn van dodelijke verkeersongevallen. Verder blijkt uit de cijfers dat Noord-Brabant, ondanks een daling ten opzichte van 2011, de provincie blijft met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers. Wel moet worden benoemd dat Noord-Brabant eveneens de provincie is met het meest uitgebreide wegennet.

Heeft u letselschade opgelopen bij een verkeersongeval? Dan is het mogelijk dat u recht heeft op een letselschadevergoeding! Laat u voorzien van gratis en vrijblijvend advies door een letselschadespecialist. Tevens kunt u online zelf testen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding en de hoogte hiervan middels onze Letselschade Test!

« Terug naar het nieuwsarchief