Minder slachtoffers met letsel door lockdown | Letselschade Test

Minder slachtoffers met letsel door lockdown

Geschreven op 29 december 2020

Om te zien wat een lockdown doet met het aantal slachtoffers met ernstig letsel op de spoedeisende hulp, zijn er cijfers van het voorjaar van 2019 vergeleken met dezelfde periode in 2020, toen er een intelligente lockdown gold. Ook is er naar de zomer van dit jaar gekeken om te zien wat de versoepelingen deden met het aantal slachtoffers.

Veel minder verkeersslachtoffers

In totaal werden er tijdens de lockdown 36.000 mensen met ernstig letsel behandeld op de spoedeisende hulp. In dezelfde periode in 2019 waren dit er nog 50.000. Dit blijkt uit cijfers van twaalf ziekenhuizen die zich verspreid over het hele land bevinden en een representatief beeld vormen voor Nederland. Opvallend is het aantal slachtoffers met letselschade na een auto ongeluk. Deze nam namelijk met maar liefst 48 procent af. De daling van het aantal gewonde sporters is met 52 procent het sterkst. Omdat zowel de sportscholen als sportclubs dicht moesten tijdens de intelligente lockdown, is dit een logisch gevolg.

De gevolgen van de versoepelingen

Toen er in mei versoepelingen werden aangekondigd, was dit duidelijk zichtbaar in de cijfers. Zo werd er bij het aantal verkeersslachtoffers een stijging van maar liefst 62 procent geconstateerd. Wanneer er specifiek naar de auto-ongevallen wordt gekeken, zien we dat het aantal slachtoffers sinds de versoepelingen met zelfs 82 procent is gestegen. Wat het effect van de recent ingestelde harde lockdown gaat zijn, moeten we nog even afwachten.

Letselschadevergoeding claimen na een ongeval

Heeft u letselschade opgelopen? Letselschade Test helpt u tijdens het claimen van uw letselschadevergoeding. U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen, zodat wij de kans op een letselschadevergoeding voor u uit kunnen rekenen. Uiteraard kunt u ook onze Letselschade Test doen. Hiermee kunt u onmiddellijk nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Heeft u vragen? U kunt ons bereiken door ons online contactformulier in te vullen of door te bellen naar 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief