Letselschade Nieuws

Minder kans op ongevallen door aanpak wegennet

Geschreven op 11 september 2014Minder kans op ongevallen door aanpak wegennet | Letselschade Test

Nederland beschikt over een uitgebreid wegennet dat elke dag door veel Nederlanders wordt gebruikt. Om de veiligheid van de verkeersdeelnemer te kunnen garanderen onderzoekt de ANWB de veiligheid van het wegennet. Elk jaar zijn er veel verkeersslachtoffers op met name de provinciale wegen, vandaar dat deze wegen extra goed in de gaten worden gehouden. ANWB vraagt aan verkeersdeelnemers om onveilige wegen door te geven, vervolgens worden deze resultaten samen met het onderzoeksrapport voorgedragen aan de provincies.

Onveilige wegen

ANWB is druk bezig met het in kaart brengen van alle onveilige wegen in Nederland. Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar de inrichting van de wegen. De voornaamste factoren om rekening mee te houden zijn kruispunten, bomen en andere obstakels. Kruispunten zouden omgebouwd kunnen worden tot rotondes, die in het algemeen een stuk veiliger zijn. Bij een gevaarlijk kruispunt is de kans op ongevallen groter, hierbij zouden verkeersdeelnemers een whiplash of ander letsel op kunnen lopen. Bomen en obstakels kunnen worden afgeschermd zodat een eventuele kans op letselschade minder groot is. Kent u, als verkeersdeelnemer, zelf nog wegen die in uw ogen onveilig zijn? Dan kunt u deze wegen doorgeven bij de ANWB, zo kan er worden gewerkt aan een veiliger wegennet in Nederland.

Letselschade Test

Heeft u zelf letselschade opgelopen in het verkeer als gevolg van een onveilige verkeerssituatie? Of heeft u te maken gehad met letselschade door een verkeersongeval? Neemt u dan gratis en vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten. Wij helpen u op weg bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding en/of smartengeld voor de geleden schade. Ook kunt u voor een snelle indicatie onze Letselschade Test invullen. Deze test geeft u een snelle indicatie wat de kans is dat u recht heeft op een letselschadevergoeding.

« Terug naar het nieuwsarchief