Letselschade Nieuws

Minder doden door bedrijfsongeval

Geschreven op 17 augustus 2015Minder doden door bedrijfsongeval | Letselschade Test

Uit recente cijfers van het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is naar voren gekomen dat er in 2014 minder mensen om het leven zijn gekomen bij een ongeval op het werk. In 2014 zijn er 77 mensen gestorven bij een ongeval dat plaatsvond op het werk of tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Het aantal mensen dat letsel opliep bij een ongeval op het werk, lag op tenminste 500.

In vergelijking met 2013 ligt het aantal doden door een bedrijfsongeval ruim 16% lager, toen kwam dit aantal op 96 uit. Het aantal mensen dat blijvend letsel opliep bij een bedrijfsongeval ligt bijna 6% lager, in 2013 kwamen hier namelijk 531 meldingen van binnen.

Top drie gebieden voor bedrijfsongeval

Wanneer er wordt gekeken naar de meest risicovolle gebieden voor bedrijfsongevallen, dan zijn er drie gemeentes die eruit springen. De meest ‘gevaarlijke’ gemeente is de Groningse gemeente Hoogezand-Sappemeer. Hier vinden ruim 10 bedrijfsongevallen per 1.000 bedrijven plaats. Op de tweede plaats staat de gemeente Moerdijk met 9,2 bedrijfsongevallen per 1.000 bedrijven. Dit is geen verrassing in de top drie, in deze plaatsen is namelijk veel zware en chemische industrie gevestigd. Nummer drie in de lijst is de gemeente Delfzijl.

Rotterdam meest gevaarlijk

In absolute aantallen vonden er in Rotterdam de meeste ongevallen op het werk plaats. In totaal gebeurden hier 151 bedrijfsongevallen, waarvan 3 met dodelijke afloop (ook het hoogste aantal van alle gemeenten) en 19 met blijvend letsel tot gevolg. Ook dit is geen verrassing, met de grote haven en zware industrie is de kans op bedrijfsongevallen behoorlijk veel groter dan in veel andere gemeenten.

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval is in beginsel de werkgever aansprakelijk, tenzij deze voor een zo veilig mogelijke werkplek heeft gezorgd. In veel gevallen kunt u bij een bedrijfsongeval uw werkgever aansprakelijk stellen. Voor gratis hulp en advies bij het claimen van uw letselschade na een bedrijfsongeval, kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085 – 500 6400 of via het online contactformulier.

« Terug naar het nieuwsarchief